Gumiabroncsok szezon szerint

Nyári Gumi

Autó gumiabroncs

Alkalmazás

Alkalmazás

Alkalmazás

Alkalmazás

Árkategória

-

Népszerű gumiabroncs méretek

205/55 R16 195/65 R15 225/45 R17 205/60 R16 175/65 R14 185/65 R15 Mutass méretek listát Rejtsd méretek listát

Biztonság

Lerövidíti a fékútját és javítja a manőverezést.

Michelin Primacy 4+
től 26750 ft db

Megtakarítás

Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a sérülésekre való hajlamot.

Bridgestone Turanza 6
4,8

226 vélemény

től 35536 ft db

Kényelem

Növeli az akusztikus komfortérzetet és csökkenti az egyenetlenség érzését.

Pirelli P Zero
4,6

7 vélemény

től 42107 ft db
Ingyenes szállítás[[ g_txtDostawaNaTerenieKraju ]]
Szállítás 48 órán belül
Több, mint 7 millió felhasználó

Milyen nyári gumiabroncsot válasszon?

Érdekel, hogy melyik nyári gumit válassza? Vásárlás előtt olvassa el az ADAC szervezete által végzett nyári gumitesztek eredményeit és a legnagyobb magazinok és autóipari portálok. Bemutatjuk saját rangsorunkat is ügyfeleink véleménye alapján, ami segít a jó döntés meghozatalában.

Nyári gumiabroncs tesztek

Sajtó nyári gumiabroncstesztek Sajtó nyári gumiabroncstesztek Nézzen meg többet >
ADAC nyári gumiabroncs tesztek ADAC nyári gumiabroncs tesztek Nézzen meg többet >

Amikor eldönti, hogy melyik nyári gumiabroncs-készletet rendelje meg autójához, érdemes tájékozódnia az autóipari szervezetek és magazinok által végzett éves tesztekről. Különös figyelmet érdemelnek a német ADAC autóklub által szervezett legrangosabb és legnépszerűbb gumitesztek.


Ebben a szezonban az ADAC szakemberei alaposabban megvizsgálták a 205/55 R16 méretű nyári gumik (91 V) paramétereit. Két modell nyerte meg a tesztet, és ugyanazt az általános ADAC minősítést kapta. Az első a Goodyear EfficientGrip Performance 2, a második pedig a Continental PremiumContact 6.

Nyári gumiabroncsok rangsora

Annak érdekében, hogy könnyebben válasszon új gumiabroncsot az év legmelegebb évszakára, elkészítettünk egy nyári gumik rangsorát. Olyan termékeket vettünk fel, amelyek a legjobb értékelést kapták vásárlóinktól. Különféle körülmények között tesztelték, száraz és nedves felületeken egyaránt.

Előnyös árba nyári gumiabroncsok

Az alacsony ár nem feltétlenül jelent rossz minőséget és nem kielégítő teljesítményt. Ha kíváncsi arra, hogy melyik olcsó nyári gumit válasszon, az Oponeón a gazdasági gyártók modelljeinek széles választékát találja. Tömör gumiabroncsokat kínálunk vonzó áron. Paramétereit tekintve lehet, hogy alulmúlja a felső polcokat, de minden bizonnyal kielégíti a jó ár-érték arányt keresőket.

Mikor érdemes a nyári gumiabroncsokat újakra cserélni

Futófelület kevesebb, mint 4 mm

Az első tényező, amely meghatározza a csere szükségességét, a abroncs minimális profilmélységének túllépése. Ez 1,6 mm, ami azt eredményezi, hogy az abroncsok elvesztik tulajdonságaikat. Ezért nem fog megfelelő szintű biztonságot nyújtani. Érdemes tudni, hogy a 4 mm alatti mélység is hozzájárul a tapadás csökkenéséhez és a gyengébb vízelvezetéshez, így ennek az értéknek az elérése ösztönözhet bennünket az új gumik vásárlására.

Gumiabroncs kopás
Új gumiabroncs
Futófelület mélysége és tapadása - új gumi
A gumiabroncs részben kopott
Futófelület-mélység és tapadás - részben kopott gumiabroncs
Normál alatti gumi
A futófelület mélysége és tapadása – a gumiabroncs a szabvány alatti

A 4 mm-nél kisebb kopott futófelület 28%-kal hosszabb féktávot jelent nedves felületen. A Motor Industry Research Association kutatási adatai

Mechanikai sérülés

A gumiabroncsok károsodása nagyon veszélyes, ezért azonnali látogatást kell tenni egy gumiabroncs-szakértőnél. Egyes esetekben javasolhatja a sérült modell, egy adott tengely mindkét abroncsának vagy akár a teljes készlet cseréjét mind a négy kerékre, ami a legésszerűbb döntés a vezetés biztonsága érdekében.

Mechanikai sérülés

2017-ben minden negyedik, a jármű műszaki meghibásodása miatti balesetnek gumisérülés volt az oka. A rendőr-főkapitányság éves jelentéséből származó adatok

A gyártástól számított 5 év

Idővel az abroncsok elveszítik tulajdonságaikat, és már nem biztosítanak ugyanolyan szintű tapadást vagy fékezési hatékonyságot. Még akkor is, ha a futófelület mélysége megfelel a törvénynek, és az abroncson nem láthatóak az öregedés jelei, azt javasoljuk, hogy az élettartam ne haladja meg az 5 évet.

A gumiabroncs gyártási dátuma és kora

Mikor érdemes nyári gumiabroncsot váltani

Nyári gumiabroncsot akkor kell felszerelni, ha a hőmérséklet meghaladja a 7 fokot
Mikor érdemes nyári gumiabroncsot váltani

A látszattal ellentétben a gumiabroncsok nyárira cseréje nem a hónaptól függ. Márciusban, sőt áprilisban is előfordulhatnak rossz útviszonyokat okozó fagyok. Az abroncscsere idejét befolyásoló hagyományos tényező az átlagos napi hőmérséklet. Ha meghaladja a 7°C-ot, az annak a jele, hogy új garnitúrával mehet gumiszerelőhöz.

Nyári gumik A-tól Z-ig

Nyári gumiabroncs jelölések

Új készlet vásárlása előtt ügyeljen az autó gumiabroncs-jelölésekre az oldalán. Közülük a legfontosabb az abroncsok mérete, ami lehetővé teszi, hogy egy adott autóhoz illesszék őket. Nem kevésbé fontos a DOT szimbólum, amely a gyártás évét jelzi. A téli abroncsokkal ellentétben a nyári modelleken nincs jellemző szezonális tulajdonságokat meghatározó jelölés.

Gumiabroncs jelölések

Futófelület típusok

Új nyári gumi szett kiválasztásakor feltétlenül vegye figyelembe az gumi futófelületét. A szerkezet és a típusok modellenként eltérőek. Szobrászata befolyásolja a legfontosabb tényezőket, mint például a víz- vagy sárelvezetés, vagy a hóba vágás. A körülményeknek megfelelően megválasztott gumiabroncs nem csak a tapadást, hanem az alacsony gördülési ellenállást is garantálja, ami alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és megtakarítást jelent.

Futófelület típusok

A nyári gumiabroncs megfelelő guminyomása

A nyári gumik teljesítményének teljes kihasználásához győződjön meg arról, hogy megfelelő abroncsnyomással rendelkezik. A megfelelő nyomásszintre vonatkozó információk a vezetőoldali ajtó oszlopán vagy a vezetőoldali ajtó szélén található matricán, az üzemanyag-betöltő nyílás fedelén vagy a jármű használati útmutatójában találhatók. Kövesse az ott megadott nyomásértéket, ellenőrizze rendszeresen (pl. havonta egyszer vagy minden hosszabb utazás előtt), és szükség esetén töltse fel. Csak akkor tudja teljes mértékben kihasználni a nyári gumiabroncsok képességeit.

Megfelelő guminyomás

Kerek kiegyensúlyozása

Ne feledje, hogy az is nagyon fontos, hogy egyensúlyozza a kerekeket az autón. Ha helytelenül csinálja, az negatívan befolyásolhatja a felfüggesztést. Ez gyakran az "oldalra húzás" jelenségéhez és a futófelület szabálytalan kopásához vezet, ami a gumiabroncsok korábbi cseréjét eredményezi.

Kerékkiegyensúlyozás

Nyári gumiabroncs árak

Üzletünkben többféle árszegmensben talál új gumikat: a legolcsóbb turistaosztályú modellektől (optimális teljesítmény, nagyon vonzó ár), a középkategóriás abroncsokon át (jó ár-minőség arány), a prémium modellekig (a legmagasabb teljesítmény, de magasabb áron is). Tekintse meg kiterjedt kínálatunkat, és válassza ki magának a legjobb négyévszakos gumiabroncsokat. Tekintse meg széles kínálatunkat, és válassza ki az igényeinek megfelelő nyári gumit.

login