A rendelés ellenőrzése
A természetes személy esetén adja a nevet és rendelés számát! A cég esetén adja az adószámát.

Csomag státusza

Rendelés állapotának ellenőrzése

Guminyomás-táblázat

Kezdje el a márka kiválasztásával

Gumiabroncs nyomás

Az alacsony guminyomás sok komoly és negatív eredménnyel jár. Többiek között: sokkal hosszabb fékút, aquaplaningnak kisebb ellenállóképesség, autó nem megfelelő működése manőverezés közben, nehezebb kormányozhatóság, a lehetőség, hogy gumiabroncs hirtelen felrobban a vezetés közben, gyorsabb és nem rendszeres gumiabroncs kopása. Az alacsony guminyomás egyetlen előnye az, hogy a vezetés kényelmesebb. Azok, akik kedvelik a terepen való vezetést, azért direkten csökkentik a guminyomást, hogy jobban élvezzék a vezetést terepen.

A túl magas guminyomás pedig okozhatja a rosszabb tapadást (kisebb érintkezési felület), a vezetés kényelmetlenebbé válik (nagyobb belső zaj), gyorsabb gumiabroncs kopása, futófelület nagyobb kopása és a gumiabroncs károskodásnak való ellenállóképessége alacsonyabb. A túl magas guminyomás egyetlen előnye az, hogy a gumiabroncs stabilabb kanyarodáskor és hogy az üzemanyag fogyasztása kisebb (kisebb gördülési ellenállás).

A guminyomást ajánlatos ellenőrizni két hetente egyszer és minden hosszabb utazás előtt. A konkrét autónak megfelelő guminyomás értéke a „guminyomás-táblázat” eszközben található.