Gumiabroncsok szezon szerint

Téli Gumi

Autó gumiabroncs

Alkalmazás

Alkalmazás

Alkalmazás

Alkalmazás

Árkategória

-

Népszerű gumiabroncs méretek

205/55 R16 195/65 R15 225/45 R17 185/65 R15 175/65 R14 205/60 R16 Mutass méretek listát Rejtsd méretek listát
Biztonság

Rövidebb fékút havas felületeken

Megtakarítás

Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás téli körülmények között

EU követelmények

Sok EU-országban kötelező a téli gumi

Melyik téli gumit válassza?
Nézze meg a szakértőink által ajánlott modelleket.

Continental WinterContact TS 870 P
5,0

10 vélemény

től 50720 ft db
Michelin Alpin 6
től 35129 ft db
Ingyenes szállítás[[ g_txtDostawaNaTerenieKraju ]]
Szállítás 48 órán belül
Több, mint 7 millió felhasználó

Milyen téli gumit válasszon?

Olyan új abroncskészletet keres, amely megbirkózik az alacsony hőmérsékleten és a hóval borított felületeken? A döntés arról, hogy melyik téli gumit válasszon, nagymértékben függ az Ön vezetési stílusától, az Ön autójától és a ráfordítani kívánt költségvetéstől. ezt a célt. Vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolni, mert nem csak a kényelemre, hanem a vezetési biztonságra is kihat.

Téli gumiabroncs tesztek

A sajtó téli gumiabroncstesztjei A sajtó téli gumiabroncstesztjei Nézzen meg többet >
ADAC téli gumiabroncs tesztek ADAC téli gumiabroncs tesztek Nézzen meg többet >

A téli gumiabroncsok kiválasztásakor érdemes a szervezetek és az autóipari magazinok által végzett szezonális tesztek eredményeit felhasználni. Az egyik leghíresebb szervezet - a német ADAC autóklub, a téli gumiabroncsok tesztjei során többek között ellenőrzi: viselkedés száraz és nedves felületen, havon és jégen való vezetés, zaj, üzemanyag-takarékosság és az egyes modellek kopásállósága.


Az idei szezonban az ADAC szervezet kétféle – 185/65 R15 és 215/60 R16. Az elsőben három modell ért el egyformán jó eredményeket - a Continental WinterContact TS870, a Goodyear Ultra Grip 9+ és a Semperit Speed-Grip 5. Közvetlenül mögöttük a Michelin Alpin 6. A nagyobb méretben a Continental WinterContact TS870 és a Dunlop Winter. nyert azonos eredménnyel Sport 5.

Téli gumiabroncsok rangsora

Több mint 20 éve foglalkozunk gumiabroncsok online értékesítésével. Egész évben és szezonális modelleket is kínálunk. Rendszeresen gyűjtjük a véleményeket róluk, hogy jobban megértsük ügyfeleink igényeit. Az alábbiakban bemutatjuk a járművezetők által legjobbra értékelt téli gumiabroncsok rangsorát.

Előnyös árba téli gumiabroncsok

Sok sofőr felteszi magának a kérdést: melyik olcsó téli gumiabroncs bírja jól a havas utakat? Télen a gumiabroncsoknak a legnehezebb körülményekkel is meg kell birkózni. Ezért még szűkös költségvetés mellett is érdemes jó, olcsó abroncsok után nézni.

Ebben a szezonban nem érdemes ismeretlen eredetű használt vagy újrafutózott abroncs garnitúrákat választani. Üzletünk olcsó téli gumiabroncsok széles választékát kínálja sofőröknek bevált gyártóktól.

A téli gumikat a semmiből úgy tervezték, hogy meghatározott időjárási körülmények között használják. Technológiai szempontból az egyik legfontosabb figyelembe vett tényező a hőmérséklet. Jelentős hatással van a gumiabroncs futófelületének rugalmasságára, és leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az abroncs tapad az úthoz. A kiváló gumikeveréken kívül a megfelelő futófelület mintázata is szükséges, hogy a hóba beletapadjon, és növelje a stabilitást a jégen.

Michał Kaczmarek, a Bridgestone termékmenedzsere
Logotyp Bridgestone

Mikor érdemes téli gumiabroncsot váltani?

Téli gumiabroncsokat kell felszerelnünk, ha a hőmérséklet 7 fok alá csökken

A járművezetők közel90%-a téli gumit használ

Mikor érdemes téli gumiabroncsot váltani?

A szezonális gumicsere kisebb problémákat okoz néhány ember számára. Ez nemcsak többletköltséggel jár, hanem ismereteket is igényel arról, hogy mikor érdemes téli gumit váltani . Az időjárási tényezők tudatosítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy Ön és utasai megfelelő biztonságban legyenek az úton, és ne lepődjenek meg a télen, különösen az útvonalon. A kinti időjárás megfigyelésével elkerülhetjük a sorban állást a gumijavító műhelyekben is, amelyek minden bizonnyal már az első hó leesésekor nagyon zsúfoltak lesznek.

Téli gumik A-tól Z-ig

Nyári gumiabroncsokkal való vezetés télen

Rendkívül fontos, hogy az abroncsokat az évszakhoz és így az útviszonyokhoz igazítsák. Közvetlenül nemcsak a kényelemre, hanem mindenekelőtt a vezető, az utasok és a többi közlekedő biztonságára is hatással van. Ezért télen nyári gumival közlekedni nem jó ötlet. Az időjárás enyhe változása a legjobb esetben is elegendő ahhoz, hogy az autó ne tudjon mozogni.

Féktávolság téli vagy nyári gumiabroncsok felszerelésével

Téli gumiabroncs jelölések

A téli vezetés során használt gumiabroncsoknak meg kell felelniük a megfelelő követelményeknek. Az előállításához használt keveréknek nagyon alacsony hőmérsékleten is meg kell őriznie megfelelő rugalmasságát. A futófelületnek viszont meg kell birkóznia a nehéz terepen való vezetésnél, és garantálnia kell a tapadást és a rövid féktávot havon és sárban. Szerencsére az év hidegebb szakaszában való használatra szánt gumik könnyen felismerhetők. Csak ellenőrizze az autóabroncs-jelöléseket, hogy megtalálja a téli autózáshoz tervezett terméket.

Ismerje meg a téli gumiabroncs jelöléseit

A téli gumiabroncsok profilmélysége

Egy új téli gumi futófelületének magassága körülbelül 8-10 mm. A további megtett kilométerekkel ez az érték csökken, ami befolyásolja a vezetés biztonságát és kényelmét. Az ilyen típusú gumiabroncsok használatának évszakából adódóan nagyon nehéz felületekkel kell megbirkózniuk. A hóval borított, sáros vagy egyszerűen vizes utak mindennaposak. Ezért érdemes megnézni, hogy mekkora legyen a minimális gumiabroncs profilmélység, majd ellenőrizni kell, hogy ezt az értéket ne lépje túl. Ennek köszönhetően jó tapadásra és rövid féktávokra számíthatunk majd.

Mekkora legyen a téli gumiabroncsok profilmélysége?

Téli gumiabroncs megfelelő guminyomása

A téli hónapokban biztonsági szempont, hogy gyakrabban ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. A túl alacsony szint többek között az autó irányíthatóságának romlásához, hosszabb fékúthoz és a tapadás romlásához vezethet. Ezért benzinkútnál érdemes legalább havonta 1-2 alkalommal ellenőrizni a gumikat a kompresszor segitségével, hogy nem szökött-e ki levegő. Csak nézze meg, mi legyen a megfelelő nyomás a téli gumikban az autójában, hogy gyakorlatilag ingyenesen javíthassa azt kényelmét és biztonságát.

Téli gumiabroncs megfelelő guminyomása

Téli gumiabroncs árak

Üzletünkben többféle árszegmensben talál új gumikat: a legolcsóbb turistaosztályú modellektől (optimális teljesítmény, nagyon vonzó ár), a középkategóriás abroncsokon át (jó ár-minőség arány), a prémium modellekig (a legmagasabb teljesítmény, de magasabb áron is). Tekintse meg kiterjedt kínálatunkat, és válassza ki magának a legjobb négyévszakos gumiabroncsokat. Tekintse meg széles kínálatunkat, és válassza ki az igényeinek megfelelő gumiabroncsokat.

login