A Oponeo ügyfelei már több, mint 100 ezer értékelést küldtek vissza, így segítve nekünk az ilyen és ehhez hasonló rangsorok létrehozását. Ez egy nagyon fontos visszajelzés számunkra, a gyártók számára és a többi felhasználó számára is. A gumiabroncsokat különböző körülmények között és sok időn át tesztelték, így a pontszámok nagyon pontosak és megbízhatóak.

Az összefoglaló azt az öt modellt tartalmazza, amelyeket a felhasználók a legmagasabb pontszámmal értékeltek. Érdemes megjegyezni, hogy a 215/55 R16 olyan népszerű autókra van felszerelve, mint a Citroen C4 és a C5, a Ford Mondeo, a Ford Focus, a VW Passat, az Audi A4 és az A6, a Peugeot 308 és a Vauxhall Vectra C.

Nem tudod, hogy melyik a megfelelő méret az autódhoz? Használd a gumiabroncs selection guide-ot!

215-55-R16-gumik-TEST

A megfelelő gumi kiválasztása biztonságos és kényelmes vezetést garantál

 Az OPONEO-felhasználók szerinti legjobb 215/55 R16 nyári gumik

Gumiabroncs-modell                                                                                                          Értékelés*
1. Goodyear Efficientgrip Performance 4.4  (lásd az értékelést)
2. Uniroyal Rainsport 3 4.4  (lásd az értékelést)
3. Continental ContiPremiumContact 5 4.35  (lásd az értékelést)
4. Dunlop SP Sport Bluresponse 4.3  (lásd az értékelést)
5. Hankook Ventus Prime3 K125 4.3  (lásd az értékelést)

* Mint 2018 februárjában. A skála 1-től 6-ig tart, ahol a 6 a legjobb pontszám.

Goodyear Efficientgrip Performance (átlag pontszám: 4.4) 

goodyear-efficientgrip-performance-9473

A Goodyear EfficientGrip Performance

A Goodyear EfficientGrip Performance egy prémium kategóriás gumiabroncs, amely gyakran szerepel a különböző rangsorokban, hiszen a nyári szezon egyik legjobb gumiabroncsa. A csúcstechnológiának köszönhetően a modell kiválóan teljesít az intenzív napi használat során. Kiváló teljesítmény nedves és száraz utakon, minimalizált féktávolság és vezetési kényelem – ezek a termék legfőbb tulajdonságai.

A vezetők a Goodyear EfficientGrip teljesítményt a következőképpen értékelik:

• "A vásárlás előtt olcsóbb és drágább gumiabroncsokon is gondolkodtam, de már tudom, hogy jól döntöttem. Ez a gumi nagyon jól tapad a száraz és nedves utakon, valamint kanyarodás közben. Meglepően csendes! 120 km / h-ig nem hallom. A 140/150 km / h-nál a zaj még mindig elfogadható, a téli gumiabroncsokhoz képest. Fele olyan hangos! Az üzemanyag-fogyasztás is szuper, különösen mikor megpakolom a kocsit, és hosszabb útra indulok. Ilyenkor feltűnőbb az alacsony gördülési ellenállás. Ha jobban nyomod, akkor sincs szükség sok üzemanyagra az állandó sebesség fenntartásához. Ha sokat vezetsz, ne a gumiabroncsokon spórolj! A takarékoskodás visszájára is fordulhat, amit nem kívánok senkinek sem!" Piotr

  • "A gépkocsi száraz és nedves utakon is szépen megy. Fékezéskor is jól viselkedik. A jó vízelvezetés megóv az aquaplaningtól. Nagyon csendes gumiabroncs." Bartek P.

Goodyear EfficientGrip Performance

 Uniroyal Rainsport 3 (átlag pontszám: 4.4)

uniroyal-rainsport-3-test

A Uniroyal Rainsport 3

Az Uniroyal Rainsport 3 a középkategória képviselője, amely azonos értékelést kapott, mint az összefoglaló vezető játékosa. Tökéletes megoldás azoknak a vezetőknek, akik számára fontos a biztonság és a kényelem, megfizethető áron. Ez a modell kiváló teljesítményt nyújt a kihívásokkal teli, változó időjárási körülmények között, még a dinamikus vezetés során is.

Néhány példa felhasználóink értékeléseiből, a Uniroyal Rainsport 3-ról:

• "Nagyon alacsony ár a kiváló paraméterekkel. Nagyon elégedett vagyok és meglepett a minőség. Pozitív értelemben!" Leszek

• "Kiváló gumik! Nem hiszem, hogy lenne párjuk a nedves utakon, különösen ebben az árkategóriában. Nincs szükség kompromisszumokra! Megérdemlik a legmagasabb pontszámot. Kiváló termék, ami ráadásul nagyon jól néz ki (ami szintén fontos). Professzionális megjelenés,  professzionális funkciók. Teljes szívből ajánlom!" Marek S. Lublin

Uniroyal Rainsport 3

Continental ContiPremiumContact 5 (átlag pontszám: 4.35)

continental-contipremiumcontact-5-7966

A Continental ContiPremiumContact 5

A Continental ContiPremiumContact 5 2012 óta a legfontosabb termékek között szerepel a legrangosabb teszteken, évente erősítve pozícióját. Megbízható prémium nyári gumiabroncs, amelyet különösen nagy teljesítmény és minden felületen kiemelkedő tapadás jellemez, jobb kormányozhatóságot eredményezve, alacsony gördülési ellenállással.

A felhasználók azért értékelik nagyra a Continental ContiPremiumContact 5-öt, mert az a feltételektől függetlenül garantálja a jármű feletti teljes kontrollt, valamint kényelmes és gazdaságos vezetést biztosít:

• "Kb. 5 hónapja használom a gumikat, és elmondhatom, hogy ezek a legjobb gumiabroncsok, amiket valaha is láttam. Olyan terméket akartam vásárolni, ami nagyon jól tapad, ha esik az eső. Nos, ezek a gumik 100%-osan teljesítették az elvárásaimat, úgyhogy 6+ pontszámot érdemelnek! Csendesek, kényelmesek, és nagyon jól tapadnak száraz és nedves úton is. Az autó magabiztosan halad az autópályán az erős esőzések idején, még 140 km / óra sebességnél is. Nagyon kiszámítható gumik! Nedves aszfalton is szuperek! Ha ismét nyári gumiabroncsot kellene vennem, pontosan ugyanezt választanám. Ajánlom." Grzegorz

• "Korábban egy régebbi Continental gumiabroncsot, a Contact 2-t használtam, és azzal is elégedett voltam, de ez a modell csodálatos! Nagyon alacsony zajszint: 50-90 km /h-nál is alig hallom, nedves felületen szenzációs, az ABS még egyszer sem aktiválódott, úgyhogy valóban jó befektetés. Őszintén ajánlom mindenkinek, nagyon kényelmes abroncsok. Horvátország fele több, mint 5000 km-t utaztam és nagyon kényelmes volt. Szuper jó gumik!" Andrzej Prądzyński

Continental ContiPremiumContact 5

Dunlop SP Sport Bluresponse (átlag pontszám: 4.3)

dunlop-sp-sport-bluresponse-9463

A Dunlop SP Sport Bluresponse

A dobogó következő fokát a Dunlop SP Sport Bluresponse foglalja el. Az ügyfelek nem véletlenül szavazták ide. A terméket a "kompromisszum nélküli tapadás" mottóval illették. Ez egy különlegesen fontos tulajdonság, hiszen elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez. A gumiabroncs aszimmetrikus futófelület-mintázatát a nagy tartósság és a sokoldalú teljesítmény jellemzi. Sok ügyfél teszi le lelkesen a voksát a márka mellett.

A biztonságon kívül a vezetők a gumi gazdaságosságára helyezik a hangsúlyt:

• "2013 májusában vásároltam meg a Blueresponse-t. Hat hónap használat és közel 20 000 km utazás után már azt mondhattam, hogy tökéletes választás volt. Ez a legjobb gumiabroncs a hosszabb útvonalakhoz. Nagyon gazdaságos! Az üzemanyag-megtakarításnak köszönhetően hat hónap alatt be is hozta az árát. A másik kocsimon is egy nagyon jó gumiabroncsot használok, a Michelin EnergySavert, de a Dunlop Blueresponse egy kicsit legyőzte azt, gazdaságosság szempontjából. Meglepett az esőben való viselkedése is. Nagyon jó volt a fékezhetőség (a korábbi gumikkal az autó hirtelen fékezéskor kicsit megcsúszott azért, ezekkel a gumikkal nem történik ilyen, ráadásul a féktávolság is rövidebb)." Przemek

• "Nagyon tömör gumiabroncs, ésszerű áron. Több mint 20 000 kilométert utaztam már vele és elégedett vagyok a vásárlással. Az első dolog, ami meglepett, az a csend volt. Észrevehető volt a különbség a régi gumikhoz képest. Egy másik pozitívum az üzemanyag-fogyasztás. Nyugodtan, de dinamikusan vezetek. A Skodában a fogyasztás kb. 5,0 liter (a tényleges fogyasztás, nem pedig a számlálókon mutatott, az alacsonyabb). Az előző gumiabroncsokkal hasonló vezetési stílus mellett körülbelül 5,5 volt a fogyasztás. Talán nem olyan nagy különbség, de valami. Olyan gumit kerestem, ami jól viselkedik nedves utakon, ebben sem csalódtam. Magabiztosan vezetek,  sebességtől függetlenül." Jacek S.

Dunlop SP Sport Bluresponse

Hankook Ventus Prime3 K125 (átlag pontszám: 4.3)

hankook-ventus-prime3-k125-15600

A Hankook Ventus Prime3 K125

A Hankook Ventus Prime3 K125 a Hankook Ventus Prime2 K115 utódja, amely a tavalyi rangsorban  már megjelent. Ez az UHP szegmensbe sorolt modell a legmodernebb technológiák felhasználásával készült. Az, hogy a középkategóriát képviseli, azt jelenti, hogy tökéletes egyensúlyt biztosít a kiváló minőség és vonzó ár között. A modell továbbá a teljesítmény és a biztonság közötti balanszot is jelenti, amely ráadásul megőrzi tulajdonságait bármilyen időjárási körülmények között.

A terméket értékelő vezetők kiemelik a gumi megbízhatóságát és kényelmét:

• "Sosem cserélném le ezeket a gumikat másikra. Nem kell aggódnom, az utazás kielégítő, a gumik minden feltételemnek megfelelnek. Sosem csalódtam még bennük! Megérdemlik a legmagasabb pontszámot: 6." Ania M.

• „A vezetés nagyon kellemes és csendes ezekkel a gumikkal, ráadásul elnyeli az út összes egyenetlenségét. Az esőben való vezetés során az autó nagyon jól kormányozható, a fékezéssel sem volt még probléma. Ajánlom másoknak is! A sógoromnak is ajánlottam és ő is nagyon elégedett." Irek

Hankook Ventus Prime3 K125

Hogyan válassz gumit a nyárra?

A-megfelelő-gumi-kiválasztása

A megfelelő gumi kiválasztása biztonságos és kényelmes vezetést garantál.

A megfelelő gumiabroncs kiválasztása több információforrást is igényel. Az egyik legfontosabb forrás a többi sofőr véleménye, hiszen ők nap mint nap használják az adott modellt, így tökéletesen ismerik annak előnyeit és hátrányait.

Ugyanilyen fontos információforrás az autóipari szövetkezeteknek és magazinoknak a szezonális gumiabroncs tesztjei. Ezeket a szakértők által adott véleményeket érdemes összehasonlítani a vezetők véleményeivel.

Olvasd el a gumiabroncshoz mellékelt címkén található információkat is. Itt további információkat  találsz a modell gördülési ellenállásáról, zajszintjéről és nedves úton való viselkedéséről.

Ha bármilyen kétséged akad, fordulj bizalommal szakembereinkhez, akik segítenek megtalálni a legjobb gumiabroncsot!

Élvezd a vásárlást!