Az-Opel-Zafira

Az Opel Zafira az egyik 225/45 R17-vel felszerelt modell (fotó: opel.com)

A 225/45 R17 gumik olyan kocsikon találhatók meg, mint a Mercedes CLKA és C osztály, az Audi A3RS4 ésTT, az Alfa Romeo GiuliettaGT és SpiderBMW M33-széria és Z4, a Renault Megane, a Vauxhall Zafira, a Seat Leon, a VW GolfJettaPassat és Scirocco, valamint a Volvo C70.

A 225/45 R17 nyári gumik rangsora az rOPONEO felhasználói által

Modell Értékelés
Goodyear Efficientgrip Performance 4.45  (lásd az értékelést)
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 4.3  (lásd az értékelést)
Dunlop SP SportMaxx RT 4.3  (lásd az értékelést)
Uniroyal Rainsport 3 4.3  (lásd az értékelést)
Continental ContiSportContact 5 4.3  (lásd az értékelést)

*Mint 2018 márciusában.

**Az értékelés csak a bemutatott méretre vonatkozik, az általános értékelés kissé eltérhet a bemutatottól.

Goodyear a 225/45 R17-esek csúcsán

goodyear-efficientgrip-performance-9473

Goodyear Efficientgrip Performance

Az Oponeo felhasználói az amerikai Goodyear cég termékének, az Efficientgrip Performance-nak osztották ki az első helyet. Elsősorban a biztonságot, a gazdaságosságot és a vezetési kényelemre vonatkozó paramétereket értékelték

E modell legnagyobb előnye a korszerű aszimmetrikus futófelület, amely minden típusú úton nagyon magas fokú és stabil teljesítményt nyújt. A WearControl technológia lehetővé teszi a gumiabroncs kiegyensúlyozott tapadását alacsony gördülési ellenállással, ezáltal jelentősen megnövelve annak élettartamát. A FuelSaving csökkenti az energiaveszteséget (kb. 18% -kal), ami pozitív hatással van a pénztárcára.

Goodyear Efficientgrip Performance

A Goodyear Efficientgrip Performance-ot a felhasználók túlnyomó többsége ajánlja a többi járművezetőknek. Íme néhány a legérdekesebb vélemények közül:

• „Időjárástól független tökéletes működés, mind esőben, mind száraz időben. Élvezetes és csendes vezetés minden sebességnél." (Sławas)

• "Kiváló gumik. Kiváló tapadás. Kezdetben nem is hittel el, hogy egy gumiabroncs ennyire csendes is tud lenni. Ajánlom." (Bartek1981)

• "Nagyszerű gumiabroncs, jó áron. Az előzőhöz képest az üzemanyag-fogyasztás és a zajszint is alacsonyabb, így csak ajánlani tudom." (Maciula)

• "100% -osan elégedett vagyok. Ajánlom a sebesség és a biztonság szerelmeseinek." (Joanna)

2. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

goodyear-eagle-f1-asym

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

A dobogó második helyezését is az amerikai prémium termékgyártó egyik modellje nyerte el. A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 a nyári szezon egy dinamikusabb vezetésre tervezett gumiabroncsa. Az ügyfelek nagyrészt elismerték, hogy nagy sebességnél is teljes marad az autó feletti kontroll, valamint az aquaplaning ellenállás is jó.

A modell számos előnye közül kiemelhető még az akusztikai kényelem is, amire nem is gondolnánk a sport gumik esetében.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 helytállt a NASCAR versenyeken, de mindennapi használatra is kiváló. Ezt megerősíti a vezetők véleménye is:

• "Ezek a gumik nem csak nagyon szépek, hanem a padkáknál nagyon jó szolgálatot tesznek. Csendes modell kiváló tapadással, különösen esőben." (Bartok)

• "Több mint 20 000 km-t tettem meg velük problémamentesen. A jármű csak úgy suhan. A kanyarokban tapad (ami szuper), de a vezetés csendes. Jól teljesített a forró görög utakon és a nedves lengyel utakon is – problémamentes termék." (Leo)

• "A gumiabroncsok nem csak szimplán nagyszerűek, hanem egyenesen zseniálisak. Tökéletes esőzéskor, de száraz utakon is. Ezeken túl pedig nagyon csendes." (Grzegorz)

3. Dunlop SP SportMaxx RT

dunlop-sp-sportmaxx-rt-7968

Dunlop SP Sport Maxx RT

A harmadik helyet a brit Dunlop cég terméke érte el. Az SP Sport Maxx RT egy olyan modell, amelyet nagy motorteljesítményű, gyors autókhoz terveztek. A kiváló tapadást és vezetési pontosságot a lapos futófelület biztosítja, ezáltal az autó bármilyen időjárás esetén remekül tapad az útra.

Jobb irányítás a kanyarokban, gyors reakció a vezető mozdulataira és kiváló teljesítmény nedves utakon. A Dunlop SP Sport Maxx RT tökéletesen megfelel a sebesség és sportos vezetés szerelmeseinek, többek között a szilícium-dioxid felhasználásának köszönhetően.

Dunlop SP Sport Maxx RT

•"Több gumit is használtam már, de ez a legjobb. Nagyon csendes és kiválóan viselkedik kanyarodáskor. A kocsi nagyon jól kormányozható – nincs megcsúszás és a nedves utak sem jelentenek problémát. Nagy hatással volt rám a gumiabroncs. Maximálisan ajánlom őket. Nagyon jó befektetés." (Daro1906)

• "Nagyon elégedett vagyok a termékkel. Kényelmes és néma. Jó az úttartás, függetlenül attól, hogy esik-e az eső, vagy száraz az út. Szenzációs a kanyarokban. Eléggé bizonytalan voltam a vásárlás előtt, de azt hiszem, ez volt a lehető legjobb választás. Ajánlom." (Andrzej75)

• "A DUNLOP SP SPORT MAXX RT egy olyan termék, ami nagyon jól viselkedik az utakon. Ha valaki gumiabroncs-vásárlás előtt áll, annak szívből ajánlom ezt a terméket, mert egy jó terméket fog kapni, elfogadható áron. Élvezetes vezetés, szemet gyönyörködtető látvány." (Daniel)

4. Uniroyal Rainsport 3

uniroyal-rainsport-3

Uniroyal Rainsport

Az Uniroyal Rainsport 3 egy másik szép eredményt elért középkategóriát képviselő játékos. Jelenléte a legjobb prémium gyártók között önmagáért beszél. Kivételes termék, nagyon jó tulajdonságokkal. Az Uniroyalt már évek óta az eső gumiabroncsok szakértőjeként tartjuk számon, ami a Rainsport 3 esetében is érvényes. A cápa bőr által inspirált barázdák minimálisra csökkentik az aquaplaning veszélyét, és kiválóan vezetik el a vizet.

A futófelület nyomáseloszlása is megakadályozza a blokkok rossz helyzetbe kerülését, ezzel biztosítva az intenzív használat melletti hosszú és biztonságos működést.

Uniroyal Rainsport

Több mint 100 elégedett ügyfél osztotta meg tapasztalatát az Uniroyal Rainmax 3 225/45 R17-el kapcsolatban, ezzel pedig magas pozícióba repítették azt az éves rangsorunkban. Az ügyfelek véleménye:

• "Ez a legjobb választás ebben az árkategóriában. Kétségtelenül a középkategória vezető terméke." (Skąpiec)

• "Zseniális gumik. Kiválóan viselkednek a különböző körülmények között, nincs velük fenntartásom.  Biztos vagyok benne, hogy legközelebb is ugyanezeket a gumikat fogom megvásárolni. A többiek kizárva." (Żaneta0911)

• "Már a harmadik szezont nyomom ezekkel a gumikkal, és nagyon jól teljesítenek nedves és száraz utakon is. Könnyen irányítom az autót, még intenzív esőzéskor is.. Ajánlom." (Timon)

5. Continental ContiSportContact 5

continental-contisportcontact-5-2018

Continental ContiSportContact 5

Rangsorunk utolsó tagja a Continental ContiSportContact 5. A német prémium gyártó közép- és felső kategóriás, valamint  SUV járművek számára számára tervezte ezt a korszerű gumiabroncsot.

A gumiabroncs gyártása során egy, Black Chili elnevezésű, korszerű, korábban a bicikli gumikhoz kifejlesztett technológiát használnak. Ez egy egyedi korom mikromolekulákat és polimer vegyületeket tartalmazó gumi vegyületen alapul, ami alacsonyabb gördülési ellenállást és jobb tapadást biztosít, mint a szilika keverékek. Ez a modell azon vezetők ízlésének felel meg, akik értékelik a dinamikus vezetést, a jó tapadást és a gazdaságosságot.

Continental ContiSportContact 5

A Continental ContiSportContact 5 büszkén viselheti az elért magas minősítést (4.3) 225/45 R17 méretben. Ügyfeleink közel 3 millió kilométert tettek meg ezekkel a gumikkal együttesen. Íme néhány a legérdekesebb vélemények közül:

• "Nagyon szép gumik! Elég sokat vezetek nagy sebességgel a németországi autópályákon és Lengyelországban is. A gumiabroncs szenzációsan viselkedik. Csendes, jól tapad kanyarokban.  Nedves az út? Az sem probléma! Sőt, még az üzemanyag-fogyasztás is alacsonyabb. [...] " (Mariusz)

• "A Continental ContiSportContact 5-öt már harmadik alkalommal választottam, a kitűnő ár-érték arány miatt. A kocsi csodálatosan tartja az utat, különösen kanyarokban. Kiváló fékezés. Nincs stressz az   esőben. Rövidre zárva: nagyon ajánlom! " (Łukasz)

• "Ajánlom ezt a gumit! Érdemes egy kis extra pénzt költeni a biztonság, a kényelem és az üzemanyag-megtakarítás érdekében. Üdvözlettel!"(Kamil)

Hogyan válasszuk ki a megfelelő gumiabroncsokat a nyári szezonra?

A vásárlás előtt több forrásból is tájékozódnunk kell. Sok vezető számára a legfontosabb forrás a többi felhasználó véleménye. Valóban érdemes ezeket átolvasni, hiszen ők a mindennapi használat során tapasztalt előnyökre és hátrányokra is rámutatnak.

A gumiabroncsok kiválasztásához érdemes átnézni még a sajtóban megjelent teszteket, amelyeket az elismert autóipari szervezetek és magazinok készítenek el minden szezonban.  Összehasonlíthatod a vezetők véleményét a szakemberek által adott értékelésekkel, így kapva szélesebb körű ismeretet.

a-megfeleloen-kivalosztott-gumi

A megfelelően kiválasztott gumiabroncs biztonságos vezetést és jó teljesítményt garantál.
 

Javasoljuk továbbá, hogy olvasd el a gumiabroncshoz mellékelt címkén található információkat is!. Itt meghatározzák a nedves tapadást, a gördülési ellenállást és a zajszintet.

Bármilyen további kérdés esetén tanácsadóinkhoz is fordulhatsz (+3614453781 ), akik segítenek kiválasztani az autódnak és vezetési stílusodnak legmegfelelőbb gumiabroncsot!