Egy-egy vélemény alább olvasható.  Ez a legmagasabb értékelést elért gumiabroncsok listája a népszerű 205/55 R16 méretben. Az ilyen méretű gumiabroncsokat olyan autómodellekre szerelik, mint a BMW 3, a Ford Focus, a Renault Megane, a Skoda Octavia, a Superb, a VW Golf, a Passat vagy a Toyota Avensis.

Az új téli gumiabroncsok megvásárlására vonatkozó döntést nem szabad túlságosan könnyedén venni, mert ez az autó egyetlen olyan eleme, amely közvetlenül érintkezik az útfelülettel. Ezért fontos, hogy gondoskodjon a lehető legjobb minőségű gumiabroncsokról, amelyek a téli szezonban elkísérik Önt.

teli-gumi-2018
A téli körülmények nem szörnyűek, ha jó gumiabroncsot használ.

A vezetők szerinti legjobb 205/55 R16 gumiabroncsok

ModellPontszám
1. Nokian WR D45,4
2. Continental ContiWinterContact TS8505,35
3. Nokian WR D35,25
4. Nokian WR A35,2
5. Dębica Frigo 24,9

* A minősítések a megadott gumiabroncs méretre vonatkoznak. Egy adott modell általános értékelése kissé eltérhet a bemutatottól. 2018 szeptembere szerint.

1. Nokian WR D4

A WR D4 a finn prémium gumiabroncsgyártó rendkívül népszerű sorozatának egy másik kiadása. A legújabb modell minden olyat tartalmaz, amelyet a legjobb téli gumiabroncsoknak tartalmaznia kell. A rendkívül modern Twin Trac Silica keverék természetes gumi, szilika és repcemagolaj keveréke, amelyet a fejlett technológiájú irányított futófelület támogat. Ez biztosítja a teljes biztonságot még hirtelen időjárás-változás esetén is. A Nokian nem véletlenül vált a nehéz, téli körülmények szakértőjévé sok vezető szemében. Annak ellenére, hogy a piacon még mindig rövid ideje van jelen, a WR D4 már több száz pozitív véleményt gyűjtött be portálunkon.

nokian-wr-d4-hu

Nokian WR D4

Kiváló paraméterek jellemzik mind a nedves, mind a száraz felületeken. A felhasználók 98% -a ajánlja ezt a gumiabroncsot a többi vezetőnek. A Nokian WR D4 gumiabroncs PJW nevű felhasználónk szerint:

• „Briliáns gumiabroncs, amely gyakorlatilag mindig remekül teljesít.” „A legjobb téli gumi. Contival is vezettem, de véleményem szerint a Nokian nyert.” „Egy pillanatra elöntött a félelem, amikor a mellettem közlekedő kocsi nem állt meg, amikor meg kellett adni az elsőbbséget a gyalogosoknak,  így nekiment az előző kocsinak. A csúszós felület és a kemény nyomású ABS fék ellenére én minden probléma nélkül megállítottam a járművet: a gumiabroncs biztonságos, nem ezen kellene spórolnia a vezetőknek. Véleményem szerint ez a modell tökéletesen megéri a pénzét.”

Nokian WR D4

2. Continental ContiWinterContact TS850

A Continental ContiWinterContact TS850 egy olyan gumiabroncs, amely már évek óta jelen van a piacon. A hosszú idő ellenére még mindig nehéz olyan terméket találni, amely ugyanolyan átfogó teljesítményt nyújt. Közép és felső kategóriás autókhoz készült. Rendkívül modern futófelülettel rendelkezik, számtalan blokkal és széllel, ami mind-mind közvetlenül befolyásolja a stabilitást és a vezetési biztonságot. A tartós töltőanyagnak köszönhetően az oldalirányú erők megfelelő továbbítása garantálja a megbízható vezetést és a csökkent gördülési ellenállást. Nem lehet ideális terméket létrehozni, de a német tervezők mindent megtettek azért, hogy közelebb kerüljenek ehhez. Munkájukat nagyra értékelték ügyfeleink is, akik már több mint fél ezer véleményt bocsátottak ki, amelyek túlnyomó többsége rendkívül pozitív.

continental-contiwintercontact-TS850

ContiWinterContact S850

Jack leírta tapasztalatát a ContiWinterContact S850 használatáról:

• „Kiváló gumik. Különböző időjárási körülmények között (az aktuális tél szeszélye szerint), különböző felületeken (a környéken, a városon kívül, a városban) vezettem velük, és azt kell mondjam, le vagyok nyűgözve. Még a nehéz napokon is nagyon jó élmény vezetni (sajnálom, hogy nem tudok semmit mondani az ablaktörlőkről – talán a Continental figyelembe veszi  a véleményem, és elkezd ablaktörlőket gyártani, mert biztosan jobbak lennének, mint a piac jelenlegi gyártói.) Tipikus téli körülmények között, hóban is, és latyakban is tökéletesen tapadnak. A futó nagy ellenállással bír a kopással szemben, annak ellenére, hogy meglehetősen sportosan vezetek az autópályán .. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon boldog lesz a gumi megvásárlása után.  Az abroncs használata után elmondhatom, hogy néha többet kell költeni ahhoz, hogy hosszabb ideig élvezhessünk egy terméket. "

Continental ContiWinterContact TS850

3. Nokian WR D3

A Nokian WR D3, amelyet gyakran a sofőrök és az autózás szerelmesei csak "téli szakértőnek" neveznek, határozottan az egyik legjobb minőségű téli gumiabroncs. A Nokian WR D3 kitűnő választás a nehéz téli körülmények között a keverék miatt – ami alacsony hőmérsékleten nagyon rugalmas marad. A modell további erősségei és a csökkentett gördülési ellenállása arra utal, hogy nem fogja megbánni a vásárlást.

nokian-wr-d3-hu

Nokian WR D3

Paweł véleménye:

• „Nagyszerű gumi. Különböző téli gumikat használtam már, köztük a Goodyear UltraGrip 7-et, a BFGoodrich GForce Wintert, a Kleber Krisalp HP-t és a Fulda Kristall Monterót, de a Nokian WR D3 a legjobb közülük. Olyan termék, amely jó áron hozza a Dunlop és a Continental teljesítményét. Zseniális a hóban. Tartja a tapadást az útfelületen. Soha nem kapcsolt ABS-t nedves úton. Amikor az autópálya levezetőn vagy latyakos körforgalomban közlekedik, könnyed a vezetés, mintha a nyári száraz felületen vezetnék.  Soha nem történt meg velem, hogy az autó elveszítette volna a tapadását. A zaj tekintetében is elég jó. Nem a legcsendesebb, de még így sem zavarja meg a hosszú utakat. Én nagyon ajánlom! ”

Nokian WR D3

4. Nokian WR A3

Egy prémium téli gumiabroncs, amely minden körülmények között kiváló tapadást, példátlan kipörgésszabályozást és átlagon felüli kopásállóságot biztosít – így határozhatjuk meg a Nokian WR A3-at.

A modellt egész Európában gyakran választják a gépjárművezetők, nem csak remek tulajdonságai miatt, hanem a használat kényelme miatt is. A modell csendes és tökéletesen elnyeli a gumiabroncs felületétől érkező rezgéseket, amelyeknek köszönhetően az utazás nemcsak biztonságos, hanem rendkívül kényelmes is.

nokian-wr-a3-hu

Nokian WR A3

Piotr véleménye szerint: "Évente 50 000 km-t utazom, ezért nagyon gyakran cserélem a gumikat, így jó rálátásom van a kínálatra. A nagy sebességgel történő vezetés kényszerít arra, hogy törődjek a gumi gondos kiválasztásával. Az A3-as modell nagyon jó, a 200 km/h-s autópályán (pl. Németországban) a gépkocsi működtetése nagyon kényelmes az időjárási körülményektől függetlenül. Tökéletes fékezés, az eső nem jelent problémát. A -10 fokos hőmérséklet és a fagyott aszfalt nem eredményez ABS-váltást. Olyan, mint a nagyszerű Dunlop 3D (úgy gondoltam, erről nem szabad megfeledkezni). Összességében az A3-ast mindenkinek ajánlom, aki magáról és a családjáról gondoskodik. 8 000 km-t  tettem meg vele különböző körülmények között (beleértve a hegyi utakat -10 fokban), és nem kellett izgulnom a nyári vezetéssel összehasonlítva sem. A nyári gumihoz képest kicsit hangosabb (az egy Dunlop gumi), ám csendesebb, mint sok téli gumi amit eddig használtam. "

5. Dębica Frigo 2

A Dębica Frigo 2 nagy népszerűségnek örvend a vezetők között, mint az economy osztály képviselője. A gyártó nagyon jó teljesítményt nyújt vonzó áron.

A téli modellt olyan gumikeverékkel alkották, amely jól teljesít a téli utazásokkor. A speciálisan módosított futófelület ügyesen megoldja a kanyarokat anélkül, hogy félni kellene a megcsúszástól.

debica-frigo-2

Dębica Frigo 2

Quest által megfogalmazott vélemény: "A következő szezonig várakoztam a véleménynyilvánítással, egy kicsit akartam vezetni, mielőtt bármit is írok. Tavaly vettem a gumiabroncsokat, mielőtt a tél beköszöntött volna. Nehéz szülés volt, a vélemények eltérőek és kétértelműek voltak: minden egyes gumiabronccsal volt valami baj. Néhányan azt írták, hogy nagyon boldogok, mások pedig, hogy nagyon csalódottak. A végső döntéseim a Dębica Frigo 2-re esett. A gyártó azt állítja, hogy szenzációs a hófedte utakon, amit mindenki meg is erősített, és az ADAC tesztekben ez a szett téli körülmények között más csúcskategóriájú gumiabroncsokat vert meg.  Azonban a többi felületen (száraz, nedves utakon) elég alacsony értékelést kapott. Bizonytalanul, de végül a Dębica mellett döntöttem (remélve, hogy a tél elkezdődik, és az árat is szem előtt tartottam). Nem vagyok extrém vezető, de én nem vettem észre, hogy a gumiabroncsok rosszul viselkednének száraz vagy nedves úton (bár valószínűleg  a drágább gumik jobban tapadnak az útra – soha nem használtam őket, szóval nem tudom). A hóban remek. Nagyon boldog voltam az egy évvel ezelőtti hóvihar során. Egy hóval belepett parkolót elhagyva felfelé menni, másokat is kihúzni egy árokból – jelentősebb probléma nélkül – megfizethetetlen érzés. Ezek a gumiabroncsok még nagyon magas hóréteg esetén is jól működnek (...). "

Dębica Frigo 2

Gumiabroncs vásárlás 4 lépésben

1: Olvassa el a járművezetők véleményét az Önt érdeklő gumiabroncsokról (e cikk elolvasása után ezt a lépést már maga mögött is hagyta).

2: Ellenőrizze, hogy tesztelték-e a gumiabroncsot autós magazinok vagy szervezetek. A gumiabroncs-teszt eredményeit megtekintheti a gumiabroncsok leírásai után.

3: Ellenőrizze a gumiabroncs címkéjét. Innen többet megtudhat a modell fékezéséről nedves felületen, a gördülési ellenállásól (az üzemanyag-hatékonyságra van hatással) és a kibocsátott külső zajról.

4. Ha még mindig kétségei vannak, bízzon a szakembereink tanácsában.

Lépjen velünk kapcsolatba (+361 445 37 81), és mi segítünk Önnek kiválasztani a legjobb gumiabroncsot autójához!