A Oponeo ügyfelei már több mint 100.000 visszajelzést küldtek be a gumiabroncsokról, így lehetővé tették ennek az összefoglalónak az elkészítését. Köszönjük még egyszer, hogy időt szántak erre, most pedig szeretnénk bemutatni a jelenleg legnépszerűbb gumiabroncsok rangsorát, a 205/55 R16-os méretben, remélve, hogy hasznos lesz.

A 205/55 R16 gumiabroncsok olyan járművekre vannak felszerelve, mint az Audi A3, A4 és A6, a BMW 3-as sorozat, a Ford Focus és a Mondeo, a Mercedes C-osztály, a Renault Laguna és a Megane, a Seat Leon, a Skoda Octavia és a Superb, VW Golf és Passat (a generációtól, trim verziótól, teljesítménytől stb. függően). Nyilvánvaló, hogy ez a lista nem tartalmazza az összes ilyen gumival felszerelt autómodellt, de nehéz lenne mindet felsorolni. Ha nem tudod, melyik méret illik az autódhoz, használd a gumiabroncs-választó konfigurátort!

a%20nyari%20guminak%20biztosagosnak

A nyári guminak biztonságosnak, tartósnak és gazdaságosnak kell lennie

205/55 R16 nyári gumiabroncsok, az OPONEO felhasználói szerint rangsorolva

Ez a harmadik egymást követő év, amikor a nyertesek a Dunlop SP Sport Bluresponse és a Goodyear Efficientgrip Performance lettek. Mindkét modell ugyanazzal az átlagértékeléssel rendelkezik, bár a Dunlopot gyakrabban értékelték, mint a Goodyeart. Ezeket követi a Dunlop SP SportMaxx RT és a Michelin ENERGY SAVER+. Kicsit alacsonyabb értékelést kaptak, de ugyanolyan pozitív a visszajelzés, mint a győztesek esetében. A Continental ContiPremiumContact5 egy hajszálnyival lemaradt ugyan, de az értékelések száma és az a tény, hogy megtartotta a tavalyi év átlagát és folyamatos népszerűségnek örvend, arra utal, hogy a vezetők továbbra is nagyra becsülik.

Gumiabroncs-modell                                                                                       Értékelés*
1. Dunlop SP Sport Bluresponse 4,4 (lásd az értékelést)
2. Goodyear Efficientgrip Performance 4,4 (lásd az értékelést)
3. Dunlop SP SportMaxx RT 4,4 (lásd az értékelést)
4. Michelin ENERGY SAVER+ 4,4 (lásd az értékelést)
5. Continental ContiPremiumContact 5 4,3 (lásd az értékelést)

* Az értékelések a bemutatott gumiabroncs modellre vonatkoznak. Az egyes típusok általános minősítése kissé eltérhet a bemutatottól (lásd: 2018 februárja).

Dunlop SP Sport Bluresponse (pontszám: 4.4)

dunlop-sp-sport-bluresponse-9463

Dunlop SP Sport Bluresponse

A Dunlop SP Sport Bluresponse egy, a legmodernebb technológiák alkalmazásával gyártott  gumiabroncs, így a rendkívül nagy teljesítmény a legkülönbözőbb körülmények között élvezhető. A Blueresponse tulajdonságait a gumiabroncstesztek eredményei is bizonyítják (4 éve folyamatosan szép eredményeket ér el olyan szövetségek és szerkesztőségek tesztjein, mint az ADAC, az AutoBild, az Auto Zeitung vagy az Auto Motor und Sport).

A modellről elmondható, hogy tömör, költséghatékony, valamint kényelmes és biztonságos vezetést biztosít.

• "Nagyon tömör gumiabroncs, ésszerű áron. Több mint 20 000 kilométert utaztam már velük, és még mindig elégedett vagyok. Az első dolog, ami meglepett, a csend volt. Valódi különbséget éreztem a régi gumikhoz képest. Egy másik plusz pontot tudok jóváírni az üzemanyag-fogyasztás számlájára. Nyugodtan, de dinamikusan vezetek, a Škoda üzemanyag-fogyasztása kb. 5,0 (tényleges fogyasztás, nem pedig a számlálókon – az alacsonyabb). Az előző gumikkal hasonló vezetési stílus mellett körülbelül 5,5 volt. Talán nem nagy különbség, de észrevehető. Az is fontos volt, hogy a gumiabroncs ne okozzon csalódást nedves utakon sem, hogy magabiztosan tudjak vezetni, sebességtől függetlenül. " - Jacek S.

• "Valószínűleg a legjobb gumiabroncsok ezen az áron. Először csak kettőt vettem, de úgy döntöttem, hogy beruházok még kettőre. Valószínűleg nem találok jobb gumit ezért a pénzért. Amikor megvettem, nem tudtam a B A 68 dB címkéjéről. A fiam elmagyarázta ennek fontosságát, nem is hitte el, hogy ezek a gumik ilyen jó paraméterekkel rendelkeznek. Kösz, Oponeo! Bogusław

Dunlop SP Sport Bluresponse

Goodyear EfficientGrip Performance (pontszám: 4.4)

goodyear-efficientgrip-performance-9473

Goodyear EfficientGrip Performance

A Goodyear EfficientGrip Performance egy prémium gumiabroncs, amely ráadásul a nyári szezon egyik legjobbja. A legfejlettebb technológia alkalmazásának köszönhetően az intenzív napi használat mellett is bizonyít. A modellt gyakran jutalmazzák a különféle teszteken is. A gumiabroncs értékelése az ACE / GTU, az ADAC, az Auto Zeitung, az Auto Bild vagy az Auto Motor und Sport által elvégzett tesztek során is nagyon pozitív.

A Goodyear EfficientGrip Performance teljesítményéről  a következőket olvashatjuk:

• "Hétköznap a gumiabroncsokat a városon kívüli, autópályás útvonalakon használom,  hétvégén pedig a városban. Kiváló vezetést tesz lehetővé mind száraz, mind pedig nedves úton. Szuper csendes gumiabroncsok. Könnyen megbirkóznak a vízzel, nagy sebességkor is, egyenes úton és kanyarokban egyaránt. " - Mookie

• "A rengeteg gumiabroncs közül végül ezt választottam és nem csalódtam. A gumiabroncs kitűnően viselkedik mind száraz, mind nedves felületeken. Jól tapad, különösen kanyarokban. Egy szezon után nincs látható kopás. Ajánlom más vezetőknek is. " - Marek

Goodyear EfficientGrip Performance

Dunlop SP SportMaxx RT (pontszám: 4.4)

dunlop-sp-sportmaxx-rt-7968

Dunlop SP SportMaxx RT

 A Dunlop SP SportMaxx RT egy olyan prémium gumiabroncs, amely kiváló tapadást biztosít mind a nedves, mind a száraz utakon, még a dinamikus vezetés során is. Magabiztos kanyarodás, csökkentett féktávolság és alacsony gördülési ellenállás jellemzi a biztonságosabb, kényelmesebb és gazdaságosabb vezetés érdekében. A gumiabroncsok magas minőségi paramétereit bizonyítja, hogy olyan rangos teszteken ért el szép eredményt, mint például a Sport Auto vagy az Auto Zeitung tesztje.

Néhány példa a Dunlop SP SportMaxx RT értékeléseiből:

A Dunlop SP SportMaxx RT egy olyan prémium gumiabroncs, amely kiváló tapadást biztosít mind a nedves, mind a száraz utakon, még a dinamikus vezetés során is. Magabiztos kanyarodás, csökkentett féktávolság és alacsony gördülési ellenállás jellemzi a biztonságosabb, kényelmesebb és gazdaságosabb vezetés érdekében. A gumiabroncsok magas minőségi paramétereit bizonyítja, hogy olyan rangos teszteken ért el szép eredményt, mint például a Sport Auto vagy az Auto Zeitung tesztje.

• "Korábban Bridgestones-t (Potenza) használtam. Nagyszerű gumiabroncsok voltak, de egy alkalommal a kocsi 360 fokos fordulatot vett, pedig nem vezettem gyorsabban, mint máskor. Lehet, hogy az aszfalt csúszós volt, vagy valami kiáradt. Akárhogy is, úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy másik gumit. Egy sportos stílust kedvelő Dunlop tanácsadó győzött meg végül. Az SP Sport Maxx RT-t a sportos, agresszív, gyors vezetés szerelmeseinek ajánlom. Ugyan nem olcsó, de megéri az árát. A kivételesen esős nyári időszak sok lehetőséget kínál a tapadás  megvizsgálására. A kocsi nagyon jól tartja az utat,  tökéletes a fékezés. Kell ennél több egy sport guminál? Talán a nedves utakon valamivel lomhábban mozog az autó, de még mindig nem lassabban a versenytársaknál. " Mark

• "A legjobb gumiabroncs, amit valaha próbáltam. Szenzációs tulajdonságok bármilyen körülmények között. Nehéz velük megcsúszni és nagyon kiszámíthatóak. Ha nagy sebességgel fékezek, nem csúszik meg és a kormányozhatóság teljes mértékben megmarad. Ezen kívül nagyon csendes. Maximum egy kicsit hallani, de csak 140 km / h felett. Ráadásul az üzemanyag-fogyasztásom az előző évekhez képest 0,5-1 l-rel alacsonyabb lett. Szóval ez elég sok. Minden forintot megérdemelt, bár sikerült egész jó áron hozzájutnom.” Bircov

Dunlop SP SportMaxx RT

Michelin ENERGY SAVER+ (pontszám: 4.4)

michelin-energy-saver-8786

Michelin ENERGY SAVER+

A Michelin ENERGY SAVER+ egy prémium nyári gumiabroncs, amely minden körülmények között kiváló teljesítményt nyújt. Az innovatív aszimmetrikus futófelület jó tapadást garantál száraz és nedves utakon egyaránt. Az optimalizált gumikeveréknek köszönhetően a gumiabroncs nem csak tartós, hanem a gördülési ellenállása is sokkal alacsonyabb. A Michelin ENERGY SAVER+ egyenlő a  komforttal, biztonsággal és az alacsony üzemanyag-fogyasztással. 2013 óta rendszeresen a legmagasabb minőségű termékek között szerepel, az ADAC, az Auto Bild, a Gute Fahrt vagy az ACE / GTU tesztjein.

• "A Michelin Saver+ elképesztő. Különösen a nedves utakon látszik a különbség az olcsóbb abroncsokhoz képest (amiket korábban használtam). Az úttartás hihetetlen, nagyon jól tapad a gumi! A vezetési biztonság páratlan, még hirtelen esőzéskor is. Száraz aszfalton is kiváló. Ráadásul nagyon csendes. Eddig 15 ezer kilométert mentem velük, de nem látok kopásnyomot. Passat B5 1.8T kocsim van és a következő gumik is Michelin-gumik lesznek! Jó szívvel ajánlom! " Tomek

Michelin ENERGY SAVER+

Continental ContiPremiumContact 5 (score: 4.3)

continental-contipremiumcontact-5-7966

Continental ContiPremiumContact 5

A Continental ContiPremiumContact 5 egy kitűnő, prémium termék. Mind a középkategóriás, mind a luxusautóknál jól teljesít. Legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a kiváló tapadás és az optimális kormányozhatóság különböző körülmények között, a rövid féktávolság (minden típusú útfelületen) és alacsony gördülési ellenállás – ami kényelmes vezetést eredményez. Már 2012 óta a legfontosabb gumiabroncs-tesztek – például az ADAC, az Auto Bild vagy az Auto, a Motor und Sport  - a legfontosabb termékek között tartják számon.

Az értékelések már önmagukban is sokatmondóak, hiszen ügyfeleink 95% -a ajánlja a gumiabroncsot. A vezetők nagyra értékelik a nedves utakon való viselkedését, valamint a vezetési stabilitást, amely magasabb az átlagnál a Continental ContiPremiumContact 5 használata során.

• "Mielőtt a gumik megvásárlása mellett döntöttem, sokat bogarásztam a neten,  a legtöbb vélemény nagyon jó volt. Pluszban az a tény is segített a választásban, hogy a VW csoportnál ezek a gumiabroncsok alapfelszerelésként funkcionálnak. Azt gondolom, hogyha egy ilyen nagy cég is bízik bennük, akkor bízhatok bennük én is. Kezdetben egy kicsit aggódtam az ár miatt, de annak tudatában, hogy a gumiabroncs az egyetlen olyan autóalkatrész, amely kapcsolatba kerül az úttal, úgy döntöttem, hogy nem a gumiabroncson próbálok pénzt megtakarítani, illetve nem fogok egy nem ellenőrzött beszállítóra váltani. Eddig még egyszer sem csalódtam a gumikban, sem vezetéskor, sem pedig fékezéskor." Stanisław

• "Sziasztok! Én mindenkinek csak ajánlani tudom a ContiPremiumContact 5-öt. A ContiPremiumContact 2 használatakor már tudtam, hogy a következő gumimat is ebből a márkából fogom választani. Ismét jó döntés volt. A Conti nagyon jól viselkedik nedves úton, ami meglepő volt számomra, jó értelemben persze. Az autó nagy sebességgel is magabiztosan veszi be az összes kanyart, sosem kellett aggódnom még emiatt. Ez egy olyan termék, amelyet nem lehet nem ajánlani. U.i.: Az Oponeót is ajánlom, a zökkenőmentes és kellemes szolgáltatás érdekében.” Max

Continental ContiPremiumContact 5

A gumiabroncs-vásárlás 4 lépése

1. lépés: Olvasd el a többi vezető véleményét a kiválasztott gumiabroncsokról (a cikk elolvasása után ezzel már végeztél is).

2. lépés: Nézz utána, hogy tesztelték-e a gumit az autóipari szövetségek vagy magazinok. A tesztek eredményeit megtalálhatod a portálunk gumiabroncs-leírásainál!

3. lépés: Ellenőrizd a gumiabroncs-címkét! Ezzel egyel többet megtudhatsz a gumiabroncs nedves utakon való fékezéséről, a gördülési ellenállásról (ami az üzemanyag-fogyasztásra van hatással) és a zajszintről.

4. lépés: Ha még mindig kétségeid lennének, bízhatsz szakértőink tanácsában! Lépj velünk kapcsolatba (+3614453781), és szívesen segítünk kiválasztani a legjobb gumiabroncsot.

Élvezd a vásárlást!