195-60-15-nyari-gumi-test-2018

 A 195/65 R15-öt gyakran használják városi kocsikon, és hosszabb utakra tervezett járműveken is

A 195/60 R15 nyári gumit gyakran szerelik olyan nagyobb városi járművekre, mint a Vauxhall Astra,a Toyota Avensis,a Toyota Corolla vagy a Volvo V70 (generációtól, trim verziótól, teljesítménytől stb. függően).

Nem tudod, melyik méret passzol az autódhoz?

Használd a selectionguide-ot!

Az Oponeo felhasználók szerinti legjobb 195/60 R15 nyári gumik

Összeállítottunk egy rangsort a felhasználók által öt legmagasabban minősített 195/60 R15 gumiabroncsról, figyelembe véve a legmagasabb átlagpontszámot és a vélemények számát is. A rangsor két prémium modellt, két középkategóriás gumiabroncsot és egy economy modellt tartalmaz.

ModellÉrtékelés (lásd az áttekintést)
Goodyear Efficientgrip Performance4,5 (lásd az értékelést)
Dunlop SP Sport Bluresponse4,4 (lásd az értékelést)
Fulda EcoContol HP4,2 (lásd az értékelést)
Uniroyal RainExpert4,2 (lásd az értékelést)
Dębica Presto4,1 (lásd az értékelést)

* Mint 2018 márciusában. A gumikat 1-től 6-ig értékelték, a 6 a legmagasabb értékelés.

1. Goodyear továbbra is a dobogón

goodyear-efficientgrip-performance-9473

Goodyear Efficientgrip Performance

Egy újabb év, amikor a Goodyear Efficientgrip Performance a legjobb 195/60 R15 gumiabroncsok közé került az Oponeo felhasználók által. Az egyedülálló paramétereket az ActiveBraking technológia biztosítja, amely a versenytársak modelljeihez képest akár 8% -kal csökkenti a féktávolságot nedves útfelületen. A modern gumikeverék lehetővé teszi a gördülési ellenállás csökkentését (az előző generációhoz képest akár 18%-os csökkenés). Kétségtelenül ez a tavaszi és nyári időszak egyik legjobb lehetősége.

Goodyear Efficientgrip Performance

A Goodyear Efficientgrip Performance már több mint 1000 értékelést kapott, ezek legtöbbje rendkívül pozitív. A 195/60 R15 típusú változat esetében 71 vezető értékelte a gumiabroncsot, és a legmagasabb pontszámot a száraz felületen való teljesítményére kapta.

• Vezetés közben szinte folyamatosan dicsérem ezeket a gumikat. Utazás közben biztonságban érzem magam velük. Az első benyomás hihetetlenül pozitív volt az előző gumiabroncsok lecserélése után, de még mindig érzem a különbséget. Sokkal kényelmesebb, ami azt jelenti, hogy nem kell egy Mercedes-t vásárolni ahhoz, hogy úgy érezzem, hogy a vezetés élmény. A régi gumiabroncsokat csakis a Goodyear Efficientgrip Performance-ra érdemes lecserélni!  (Egy elégedett felhasználó)

• A gumik megvásárlása előtt több gumiabroncson is gondolkodtam, mind az olcsóbb, mind a drágább  kategóriából. Jó gumi mellett tettem le a voksomat. Nagyon jól tapad a száraz és a nedves utakon, és dinamikus kanyarodáskor is. Nagyon meglepett a zajszint. Nem hallani semmit 120 km / h sebességig, és 140-150 km / h-nál még mindig elfogadható a zajszint, a téli gumiabronccsal összehasonlítva. Kb. fele annyira hangos. A gumiabroncs fogyasztása is szuper, különösen szembetűnő, amikor telepakolt kocsival indulok neki a hosszabb utaknak. Az alacsony gördülési ellenállás egyértelmű ebben a helyzetben. [...] (Piotr)

Tudtad, hogy…

Charles Goodyearnek, az amerikai vállalat névadójának valójában nem volt közvetlen hatása a cég alapítására? A név igazából tiszteletadás volt a feltaláló, a korabeli gumiabroncs-piac megalkotója előtt.

2. Dunlop – a sportos természetű gumi

dunlop-sp-sport-bluresponse-9463

Dunlop SP Sport Blueresponse

A dinamikus vezetésre tervezett gumiabroncsok szegmensében az egyik legfontosabb paraméter a teljesítmény, de a prémium kategóriás gyártók nem feledkeznek el olyan alapvető tulajdonságokról sem, mint a vezetési biztonság vagy a kényelem. A Dunlop SP Sport Bluresponse egy olyan egyedülálló futófelülettel rendelkezik, melynek köszönhetően a féktávolság akár 2,8 méterrel is rövidebb nedves, 3 méterrel pedig száraz úton.

Dunlop SP Sport Blueresponse

Lássuk, hogyan teljesít a Dunlop SP Sport Blueresponse felhasználóink szerint!

• Nagyon, nagyon alacsony zajszint. Olyan benyomást kelt, mintha egy high-end járművet vezetnék. Csak azt hallom, ahogy a jármű a levegőt hasítja. Az út egyenetlenségeit jól csillapítja, kanyarokban jól teljesít. A computer szerint az átlagos üzemanyag-fogyasztás 0,3 l / 100 km-re csökkent, pedig főleg  városban (Szilézia) vezetek. Szép munka! (Andrzej)

• A gumik csodálatos munkát végeznek. Mindenekelőtt kiváló vezetési tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a nagyon jó tapadás – száraz és nedves utakon egyaránt –, alacsony zajszint, és  mindezek mellett még a formatervezés is szép. Gyorsan és biztonságosan tudom bevenni a kanyarokat. Határozottan ajánlom őket a többi vezetőnek. (Piotr)

• Ajánlom! Kezdetben kicsit gyanakvó voltam az Oponeo értékesítőtől kapott tanáccsal kapcsolatosan (annyira lelkesedett a gumiabroncsért, pedig én már kiválasztottam egy Goodyear gumit), de végül megbíztam benne, amit a mai napig sem bántam meg! Én is kereskedő vagyok, szóval nagyon óvatos voltam, sok másik gumival összehasonlítottam a vásárlás előtt. Tényleg ajánlom őket! (Emil)

Tudtad hogy…

John Boyd Dunlop, a vállalat megalapítója fejlesztette ki a világ első pneumatikus gumiabroncsát? A találmány a fia biciklije, gumi, labdapumpa és egy cumisüveg tetejének felhasználásával született meg.

3. Fulda EcoControl HP – egy modell a takarékos vezetők számára

fulda-ecocontrol-hp-7969

Fulda EcoControl HP

Fontos számodra a környezetvédelem, és csökkenteni szeretnéd az autó működési költségeit? A Fulda egy olyan nagyszerű megoldást kínál, amely lehetővé teszi, hogy összekapcsold ezt a két dolgot. A modern EcoTread technológiának köszönhetően a gumiabroncs gördülési ellenállása jelentősen csökken, minimalizálódik a széndioxid-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás is csökken.

Fulda EcoControl HP

A Fulda EcoControl HP-t különösen nagyra értékelik az olyan vezetők, akik a mérsékelt vezetési stílusra esküsznek. Ügyfeleink már több mint 6 millió kilométert utaztak ezzel a modellel, mi pedig több, mint 700 véleményt kaptunk tőlük. Íme néhány:

• Ismét a Fuldát választottuk és ismét nem bántuk meg. A gumiabroncsok jól teljesítenek mind a városi közlekedés során, mind a hosszabb utakon. Nem túl zajos, pedig a családi vagonunkra van felszerelve. Elégedettek vagyunk a választásunkkal. (Voytek)

• Nagyon jó gumik. A céges kocsira van felszerelve, így néha nehéz dolga van. Kanyarokban, száraz és nedves úton egyaránt nagyon jól tapad. Hirtelen fékezéskor sincs semmi probléma. Összefoglalva: nagyszerű gumiabroncsok, reális áron. Határozottan ajánlom! (Krzysztof)

• Kitűnő gumik. Kiváló teljesítményt nyújtanak a városban és a hosszabb útvonalakon is. Idén a hegyi utakon is ki tudtam próbálni, és el kell ismernem, hogy csodásan reagáltak. Ajánlom! Kiváló választás. (Kamil)

4. Uniroyal RainExpert – esőgumik egy vezető gyártótól

uniroyal-rainexpert-1906

Uniroyal RainExpert

Az Uniroyal már évek óta az esőgumit gyártók vezetőjeként van számon tartva. Az alkalmazott technológiáknak köszönhetően a gumiabroncs tökéletesen védi az autót az aquaplaning és a váratlan megcsúszás ellen. Kulcsfontosságú elemei a jellegzetesen barázdált oldalak, amelyek elősegítik a gumiabroncs gyors vízelvezetését.

Uniroyal RainExpert 

A piacon már sok éve jelenlévő RainExpert remek tulajdonságai a felhasználóinknak is feltűntek, a modell átlagosan 5,2-es értékelést kapott.

• Amikor egy hatalmas esőzéskor a kórházba kellett rohannom a beteg gyerkőcömmel, hálásabb voltam, mint valaha.  Fantasztikusan tapadt, így még időben odaértünk. (Tommy Lee)

• Aki emellett dönt, biztosan azt tudja mondani, hogy jó vásárlás volt és megéri az árát. Biztonságos és tartós gumiabroncs. (Logo)

• Zseniális gumiabroncs. Minden körülmények között kiváló. Nincs semmilyen fenntartásom vele, és biztos vagyok benne, hogy pár év múlva is ugyanezt a gumit venném meg. Minden más kizárva. (Potek)

Tudtad, hogy...

Az első Uniroyal gyárat (1877-ben alapítva) viccesen csak háremnek nevezték, mert főként női munkatársak dolgoztak benne.

5. Dębica Presto – a budget szegmens egyik lengyel játékosa

debica-presto-hp-15594

Dębica Presto

A sokoldalú teljesítményt nyújtó aszimmetrikus futófelületnek és a speciális szilícium-dioxid-alapú  gumikeveréknek köszönhetően a Dębica Presto kitűnő alternatívát kínál a drágább modellek mellett. A Goodyear által kifejlesztett egyedülálló technológia és a hatalmas formatervezési tapasztalat teszi a Dębica termékeit kivételesen jó minőségűvé.

Dębica Presto 

195/60 R15 méretben közel 140 vezető küldte be a véleményét a Dębica Prestóval kapcsolatosan. Itt vannak a legérdekesebbek:

• Tökéletesen viselkedik száraz és nedves úton. Nedves felületeken az ABS nem kapcsolt be egyszer sem, de a gumiabroncsok nem csúsztak meg (még az első csapadék után sem). Szenzációs modell, ilyen áron. Van összehasonlítási alapom, mert a munkahelyeken különböző koreai gumiabroncsokkal  felszerelt autókat vezetek; ezeket lazán kenterbe veri a DĘBICA. Ebben az árkategóriában biztos, hogy nincs versenytársa. Korábban is használtam Dębica-t, és később is biztosan újra ezt fogom megvenni. (Robert)

• Nagyon szeretem. Fél Európát problémamentesen körbeutaztam velük. Nincs nagyon megjegyzésem, de az biztos, hogy nedves útfelületen nagyon jók. A korábbi gumiabroncsokkal a kerekek folyamatosan blokkolódtak fékezés közben, mivel nem rendelkezem az ABS-sel, de ezekkel a gumikkal ez még egyszer sem történt meg. (Król)

Hogyan vásároljunk jó nyári gumit?

1. lépés: Olvasd el a vezetők véleményét a kiválasztott gumiabroncsokról (a cikk elolvasása után ezt már megtetted)!

2. lépés: Nézd meg, hogy a kiválasztott gumiabroncsokat tesztelték-e az autóipari folyóiratok vagy autóklubok által szervezett vizsgálatokon. Egyes modellek eredményeit megtalálhatod honlapunk gumiabroncs leírásainál.

3. lépés: Ellenőrizd a gumiabroncs címkéjén megadott paramétereket, amelyek a Oponeón is elérhetők. Láthatod, hogy a gumiabroncsok hogyan teljesítenek nedves utakon, milyen gördülési ellenállásuk van (ami befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást), és többet tudhatsz meg a zajszintről is.

4. lépés: Bármilyen kétség esetén bízhatsz szakemberek tanácsában! Lépj kapcsolatba velünk (+3614453781 ), és mi segítünk kiválasztani az autódhoz legjobban passzoló nyári gumiabroncsot!