A 225/45 Az R17 méret a személygépkocsikon használt egyik legnépszerűbb és leggyakoribb elsőszerelés. Ha az Ön autójához is ez felel meg, olvassa el és tudja meg cikkünkből, melyek a legjobb modellek az Oponeo felhasználói szerint. Ne hezitáljon tovább, válassza ki az Ön igényeihez legtökéletesebb változatot!

A225/45 R17 téli gumiabroncsok általában olyan autókra vannak szerelve, mint a Mercedes CLK, és C osztály; az Audi A3, RS4, TT; az Alfa Romeo Giulietta, GT, Spider; a BMW M3, Seria 3, Z4; a Renault Megane; az Opel Zafira; a Seat Leon; a VW Golf, Jetta, Passat, Scirocco és a Volvo C70.

A-gumiabroncs-kivalasztasa-sok-tenyezotol-fugg-01

A gumiabroncs kiválasztása sok tényezőtől függ, mint például a  vezetési stílus

A legjobb 225/45 R17 téli gumiabroncsok a vezetők szerint

Gumiabroncs modellPontszám*
1. Nokian WR D35,35
2. Dunlop Winter Sport 55,30
3. Nokian WR D45,25
4. Imperial Snowdragon 34,80
5. Zeetex Ice-Plus S2004,65

* az értékelések a bemutatott gumiabroncs-méretre vonatkoznak. Egy adott modell általános értékelése kissé eltérhet a bemutatottól. Állapot 2018 szeptembere szerint.

Két Nokian generáció a dobogón

Az idei rangsorban két modell is szerepel a finn prémium gyártótól, a Nokiantól. Az első közülük a Nokian WR D4, amelyet a „tapadás mesterének”  is neveznek. Kiváló kezelhetőséget nyújt a tipikus téli körülmények között és a nedves felületeken ("A" osztály a címkén). Hasonló karakterekkel bír a Nokian WR D3 (harmadik helyezés), amely a WR D4 elődje.

Nézze meg a  Nokian WR D4-et és WR D3-at:

nokian-wr-d4-hu

Nokian WR D4

nokian-wr-d3-hu

Nokian WR D3

A Nokian a sokat követelő téli szezon szakértőjeként olyan gumiabroncsokat hozott létre, amelyek hatalmas népszerűségnek örvendenek ügyfeleink körében. A két gumiabroncs összesen közel kétezer véleményt kapott, amelyek túlnyomó többsége pozitív. Ügyfeleink szenzációs gumiknak írják le őket, és főként olyan vezetők számára ajánlják ezt a modellt, akik a mérsékelt vezetési stílust képviselik.

A finn Nokian modelljei a téli évszak egyik legjobb és legbiztosabb választásai. A fagyos, nehéz skandináv körülmények között történt tesztelés nagyon jó teljesítménnyel és magas szintű biztonsággal végződött. Ezt a független felhasználók tesztjei és véleményei is megerősítik:

A Nokian WR D4 legújabb véleményezései között a következőket olvashatjuk:

• A gumiabroncsok nagyon csendesek, ráadásul a "lágyságuk" elnyomja az út egyenetlenségét. Amikor az első hó leesett, teszteltem egy kicsit őket kieső területeken, például 50 km / h sebességre felgyorsulva fékezéssel, mintha akadály lenne előttem. Meglepett a gumik hatékonysága, mintha száraz aszfalton fékeznék. Egy másik alkalommal a reggeli, környékbeli jeges úton minden erőfeszítés nélkül legyűrtem a hegyet (ahol az autók rendszeresen megcsúsznak). Ajánlom mindenkinek. (Wojtek)

• A gumiabroncs minden körülmények között kiváló. A nyári gumiabroncsnál hirtelen fékezéskor kétszer is bekapcsolt az ABS. A Nokiannal téli körülmények között (hóvihar éjszaka, olvadás, fagy -15) sem történt ilyen. Kiváló tapadás, szenzációs vízelvezetés, problémamentes fékezés. Mindenkinek ajánlom – jobb biztonságosan és teljes körűen irányítani az autót. Egy másik előny – ami nekem szintén fontos: nagyon csendes téli gumi. Egyszerűen remek. Örülök, hogy végre megérkezett az igazi tél, így azonnal letesztelhettem az új gumikat, teljes élvezettel. (Anka)

Nokian WR D4 225/45 R17 méretben

A modell elődje, a Nokian WR D3, az alábbi vezetői véleményekkel büszkélkedhet:

• Nagyszerű gumiabroncsok nagyon jó áron. Általában dinamikusan vezetek, de néha nagyon gyorsan hajtok, így olyan gumiabroncsokra volt szükségem, amelyek maximális biztonságot nyújtanak. Nem veszítik el a tapadást, nagyon jók a hirtelen kanyarokban. A robusztus külső nagyon jól néz ki. Sok barátom is dicséri. Ajánlom! Üdvözlettel!  (David)

• A gumiabroncs nagyon jól tapad csúszós felületen, a kocsi probléma nélkül megbirkózik a meredek lejtőkkel a sáros és latyakos területeken. Feljutottam olyan meredek lejtőkön, ahol csak 4x4-es autók tudtak közlekedni. Én voltam az egyetlen, akinek elsőkerék-meghajtása volt. Ajánlom!(Tutifruti2)

• A gumi nagyszerű. Több sofőrrel használjuk őket egy kb. 50 autós flottában. Minden évben új készleteket vásárolunk, mivel az autók nagyon sokat mennek. Mindegyik vezető pozitívan beszélt erről az abroncsról. A gumik kiválóan teljesítenek minden felületen. (Cretoon)

Nokian WR D3 225/45 R17 méretben

Tudta, hogy...

A Nokian gumiabroncsok nevéről nem véletlenül jut eszünkbe a jól ismert gyártó: a Nokia. Eredetileg mindkét márkának a Finnország déli részén található Nokia nevű város volt a székhelye.
 

A Dunlop Winter Sport 5 egészíti ki a dobogót

Az a állítás, hogy a Dunlop az egyik legjobb sportgumiabroncs-szakértő, biztosan nem túlzás. A Dunlop tervezői már a kezdetektől folyamatosan finomították termékeiket , hogy lehetővé tegyék a vezetők számára azt, hogy mindig kedvenc vezetési stílusukat vehessék elő, anélkül, hogy az időjárás megváltozásával  kellene foglalkozniuk. A Dunlop Winter Sport 5 modell is hűen tükrözi ezt az ideológiát. Kiváló teljesítményt, magabiztos kezelhetőséget és vezetési pontosságot nyújt, még akkor is, ha dinamikusan tapossák az egymást követő kilométereket a havas utakon.

Nézze meg a Dunlop Winter Sport 5-öt:

Dunlop-Winter-Sport5

Dunlop Winter Sport 5

Az egyedülálló futófelületi mintázat, amely a hajlított lamellákon és a megnövelt blokkszámon alapul, zavartalan vontatást és rövidebb féktávolságot biztosít, még a legnehezebb téli körülmények között is. Ügyfeleink nagyra értékelték a téli sport gumi tervezése során tett erőfeszítéseket. Íme néhány felhasználói vélemény a Dunlop Winter Sport 5 gumiabroncsokról:

• Sok véleményt elolvastam és sok tesztet láttam a téli gumiabroncsokról. Amikor emellett a gumi mellett döntöttem, még nem volt saját véleményük róla. A 4D-nek, az elődnek nagyon jó híre van, így arra jutottam, hogy az ötödik generáció sem lehet rosszabb. Megrendeltem egy Dunlop Winter Sport 5 gumiabroncsot. A gumi nagyszerűen birkózik meg a hóval és a latyakkal, és nagyon jól viselkedik az esőben is. Egyszerűen kitűnő, nem tudtam, hogy a téli abroncsok ilyen jól kifolyathatják a vizet. Nem túl kemény vagy puha, így a vezetési komfort nagyon magas szinten van. Ezenkívül alacsony gördülési ellenállású, és ez jelentős hatással van az üzemanyag-fogyasztásra. Ma egy Bridgestone nyári gumit szereltem fel, és az egyértelműen hangosabb. A Dunlop csendes. A gumiabroncsokat tiszta lelkiismerettel ajánlom mindazoknak, akik téli gumiabroncsot kívánnak vásárolni. (Pafcio)

Az autó megbirkózik a sárral és a hóval, az éles kanyarokkal és a jeges utakkal (bárminemű „őrjöngés” vagy ideges mozgások nélkül). Nem vagyok a részletek összehasonlításának szakértője, és nem fogom feszegetni a gumiabroncs tulajdonságait, mert nem sokat tudnék erről írni, de vezetőként elmondhatom, hogy a gumik nem hagytak cserben ezen a télen sem és nagyon ajánlom őket. (Kuba)

Dunlop Winter Sport 5 225/45 R 17 méretben

Tudta, hogy...

A John Boyd Dunlop márka alapítója találta fel a világ első pneumatikus gumiabroncsait. A mérföldkőnek számító találmány ma az edinburghi Nemzeti Múzeumban látható. 1910-ben az alkotó maga adományozta azt oda a múzeumnak.

Economy gumiabroncsok a rangsorban –  az Imperial Snowdragon 3 és a Zeetex Ice-Plus S200

Az economy szektor gumiabroncsainak minden évben egyre növekvő népszerűsége nem a véletlen műve. Minden újabb generáció egyértelmű minőségi ugrást jelent és észrevehetően növekednek a vezetési paraméterek. Az olyan gyártók, mint a Zeetex vagy az Imperial egyre inkább a legmodernebb technológiai megoldásokhoz folyamodnak, amelyek eddig csak a magasabb árkategóriás termékekre voltak jellemzőek.

Imperial Snowdragon 3

Az olyan modern modellek, mint például az Imperial Snowdragon 3, tökéletes példa erre. A gyártó zászlóshajójának új kiadása korszerű aszimmetrikus futófelületet kapott, amely megerősített szerkezettel kombinálva olyan paramétereket kínál, amelyeket eddig még nem voltak elérhetőek ebben az árkategóriában. A sűrű lamellarendszer maximális tapadást biztosít, míg a megfelelően kialakított oldalsó zónák növelik az autó feletti kontrollt és magas vezetési stabilitást biztosítanak.

Nézze meg az Imperial Snowdragon 3-at:

Imperial-snowdragon-3

Imperial Snowdragon 3

Ügyfeleink örömmel választják ezt a gumiabroncsot elsősorban a biztonság és a vezetési kényelem miatt. A portálon vásárolt terméktulajdonosok 96% -a ajánlja a többi járművezetőnek. Vélemények az Imperial Snowdragon 3 gumiabroncsról:

• Ezek az első Imperial (economy) gumijaim, de nagyon pozitív meglepetés a jó jellemzői miatt. Főleg a városban mászkálok – különösen télen, így találkozom olyan helyzetekkel, amelyek alapján meg tudom fogalmazni a gumiabroncsokról alkotott véleményemet. Sokszor hirtelen kellett fékeznem, úgy tűnik, nem kell többé használom az ABS rendszert (ami azt jelezné, hogy nem tapad a gumi az aszfaltra). Kanyarban az autó érintkezésben marad az útfelülettel. Összefoglalva: ebben az esetben az ár–vezethetőség aránya nagyon jó. (Roman)

• Több, mint 4000 km-t mentünk a skandináv utakon ezekkel a gumikkal, főleg havas utakon (teljesen fehér utak, hófúvással). Az Alpokban is mentünk egy kicsit, kanyargó, havas utakon. Az autó stabil volt. A vontatás-ellenőrző rendszer néha bekapcsolt (nagyon elszórtan). A szezon többi részében a lengyel utakon használtam, amit főként latyakos és nedves útfelületek jellemeznek. Ilyen körülmények között nagyszerűen működtek a gumik. Egy szezon után a futófelület több mint 8 mm-es. Személyes véleményem szerint ezek szuper gumik, nagyon kedvező áron. (Robert)

Imperial Snowdragon 3 225/45 R17 méretben

Zeetex Ice-Plus S200
 

A Zeetex az economy szektor egy viszonylag új gyártója, amely azonban egyre inkább felzárkózik a magasabb kategóriákhoz. Termékei nem csak a minőség szempontjából, hanem a használt technológiák által is kiemelkednek a mezőnyből. Az Ice-Plus S200 modell a tökéletes példa arra, hogy viszonylag kevés pénzből olyan terméket lehet előállítani, amely nagyon népszerű és gyakran választott az ügyfelek körében.

A modell ereje elsősorban a teljesítményében rejlik. Mind az aszimmetrikus futófelületre, mind az oldalzónákra, valamint a szerkezetre magára is nagy gondot fordítottak a Zeetex mérnökei. A tökéletességet megközelítő designnak köszönhetően a Zeetex Ice-Plus S200-szal gond nélkül mozoghat, fékezhet és vezethet, még igen nehéz körülmények között is. A rugalmas gumikeverék segít megőrizni a tapadást és a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a féktávolságot.

Nézze meg a Zeetex Ice-Plus S200-at:

zeetex-ice-plus-s200

Zeetex Ice-Plus S200

Az Ice-Plus S200 kitűnő paramétereit a felhasználók is megerősítették:

• Nem az alacsony ár miatt választottam ki ezeket a gumiabroncsokat, hanem a kollégám szubjektív véleménye miatt, akik ezt vették a kocsijukra és nagyon elégedettek – az idei tél után, mintegy tízezer kilométeres túrát a hátam mögött hagyva meg tudom erősíteni, hogy a gumiabroncsok alacsony ára csupán egy plusz pont. Igaz, hogy a hóesés ebben az évben nem volt annyira jellemző, de azért volt mikor tesztelni kellett a gumit így is. Nincs okom panaszra! A 140 km / h feletti sebesség autópályán azt is megmutatta, hogy ez a gumiabroncs azonos szinten van az ismert gyártók termékeivel. Használtam már a legnagyobb globális vállalatok úgynevezett "márkás" gumiabroncsait is, de nem bántam meg, hogy most a Zeetex mellett tettem le a voksom.. A "kínai" és más "alkotásokról" szóló véleményeket figyelmen kívül kell hagyni, amikor ehhez a gumihoz érünk, és meg vagyok győződve arról, hogy ez volt a legmegfelelőbb választás számomra. Ne félj beruházni! Jó a minőségű és nagyon jó az ára. Csak így tovább! (Robert)

• A gumit elsősorban az ára miatt vettem meg. Kéthetes használat után meglepődtem, mennyire jók! Leginkább a városban használtam őket, probléma nélkül. Úgy döntöttem, hogy az idei téli szünetben továbbhaladok, felmerészkedtem az autópályára – a gumi szuper csendes volt (télen). Nem vettem észre különbséget az üzemanyag-hatékonyság tekintetében. Mindenképpen ajánlom őket. (Karol L.)

Hogyan válasszuk ki a legjobb téli gumit?

Mind az öt bemutatott modell kétségtelenül ajánlott. A legjobb téli gumiabroncsok kiválasztásakor vegye figyelembe az egyedi igényeket, ellenőrizze az autó teljesítményét és súlyát, valamint gondoljon az előnyben részesített vezetési stílusra is.

Érdemes megvizsgálni a vezető autóklubok és autós magazinok által végzett teszteket. A járművezetők értékelésének összehasonlítása a szakértők véleményével lehetővé teszi, hogy egy átfogó képet kapjon a gumiabroncs képességeiről.

Egy másik tipp a gumiabroncsokhoz csatolt címkék  elolvasása. Bár ez nem tájékoztatja Önt a tipikus téli teljesítményről, ám többet megtudhat a nedves fékezésről, a zajról és az üzemanyag-hatékonyságról.

Még mindig bizonytalan a választásban? Hívjon minket (+3614453781 )! Tanácsadóink segítenek elemezni a rendelkezésre álló lehetőségeket és a legjobb döntést meghozni.