A méret, amellyel ebben a cikkben foglalkozunk, olyan modellekre szerelhető, mint a Volkswagen Passat, az Opel Astra, a Renault Megane, a Ford Focus, a Skoda Octavia és a Kia Cee'd (a berendezés verziójától, a karosszériától, a motor teljesítményétől stb függően.)

Egy-adott-modell-01

Egy adott modell a vizsgált kategóriák mindegyikében jobb vagy rosszabb eredményt érhet el

A legjobb 195/65 R15 téli gumiabroncsok

ModellPontszám*
1. Michelin Alpin 55.55 
2. Nokian WR D45.35 
3. Pirelli Snowcontrol Serie III5.35 
4. Dunlop SP Winter Sport 4D5.35 
5. Pirelli Cinturato Winter5.25 

* 2018. szeptembere szerint. A pontszám egy hatos skálán helyezkedik el, ahol a 6 a lehető legmagasabb minősítés. A prezentált átlagok az adott méretű gumiabroncsokra vonatkoznak. A weboldalon bemutatjuk a modell értékelését a méretek szerinti felosztás nélkül.

Michelin Alpin 5 (5.55)

A rangsor győztese a Michelin Alpin 5, amelyet a vevők 99% -a ajánlana más vezetők számára. A vezetés biztonságát, valamint a vezetési kényelmet és a kiegyensúlyozott teljesítményt nagyra becsülték – különösen a városon kívüli utazások során.

Michelin-Alpin-5-gumi

Michelin Alpin 5

A szilikával és napraforgóolajjal dúsított gumikeverék – amely még nagyobb kontrollt tesz lehetővé a jármű felett – hozzájárult a híres Michelin Alpin sorozat ötödik generációjának sikeréhez. Megbízhatóságát havas, nedves és jeges felületeken a következő vélemények igazolják:

• "Remek téli abroncsok, csendesség, nagyon jó tapadás akár havon/latyakban, akár esőben. Mintegy 10 000 km-t mentem velük, újszerűnek tűnnek, nulla kopás, a vezetés kényelmes. Jó zajcsillapítás egyenetlen felületeten, valóban ajánlom őket " "- írta Michał

• "A gumiabroncsok nagyon jók a városi közlekedéshez, valamint autópályán is jól teljesítenek. Azt hiszem, ez egy nagyon jó választás és kiváló minőségű... Már más Michelin gumikat is használtam és soha nem csalódtam bennük [...] . "- Lukers

• "Már kétszer vásároltam Michelin Alpin 5 gumikat. Az első alkalommal a vásárlást az interneten található véleményekre és tesztekre alapoztam. Amikor a második kocsihoz is megvettem, már saját tapasztalataim voltak. Ha biztonságosan akarsz vezetni, vásárolj Michelin Alpin 5-öt. "- Dorota

Michelin Alpin 5 195/65 R15 méretben

Nokian WR D4 (5,35)

nokian-wr-d4-hu

Nokian WR D4

A második helyezést a Nokian WR D4 gumiabroncs szerezte meg. Forgásirányos futófelülettel van ellátva, ami kiváló tapadást biztosít téli körülmények között. A sűrű lamellahálózat könnyedén távolítja el a havat, a vizet és a latyakot a gumiabroncsról.

A modell gyártási folyamatának köszönhetően egy nagyon tartós és rugalmas gumit alkottak, amely a legalacsonyabb hőmérsékleteken is a legjobb teljesítményt garantálja.

Ügyfeleink ezzel a gumiabronccsal közel 5 millió kilométert tettek meg, így nincsenek kétségeik:

• "A gumiabroncs tökéletesen működik, kellemes meglepetés volt a nedves felületen való tapadás. Folyamatosan tapad az éles és hosszú kanyarokban. A Nokian WD R4 egy olyan gumiabroncs, amely megfelel a magas igényeknek." - Mati H.

• "Nagyon csendes gumiabroncs, kitűnő teljesítmény a száraz, a nedves és a jeges felületeken, jó tapadás a kanyarokban (nincs csúszás). Az aquaplaning hatás ezekkel a gumiabroncsokkal nem ismert, a féktávolság pedig nagyon rövid. A jeges felületen való vezetés ellenére sem csalódtam a gumiban. Kb. 7.000 km-t vezettem a gumival és a futófelület nem kopott. Ha biztonságra és megbízhatóságra vágysz, akkor ez a megfelelő gumiabroncs. "- Patryk Z.

Nokian WR D4 195/65 R 15 méretben

Pirelli Snowcontrol Series III (5.35)

Az Oponeo.pl ügyfelei, valamint az autóipar szakemberei a Pirelli Snowcontrol Series III-at is nagyra értékelik. Az ezzel a modellel felszerelt autó magabiztosan és pontosan vezethető nehéz téli körülmények között is.

pirelli-snowcontrol-serie-III

Pirelli Snowcontrol Series III

A Pirelli Snowcontrol Series III egy csendes téli gumiabroncs, amely rövid féktávolsággal jellemezhető. Lássuk, mit írnak róla a felhasználók!

• "A gumiabroncs, amelyet érdemes ajánlani, mind a városban, mind azon kívül. Jól tapad nedves és csúszós felületeken, a vezetési karakter megőrzése mellett. A hátsó kerék meghajtású BMW-nél használtam, kiváló volt – havas vagy saras utakon sem   volt probléma vele, még földutakon sem. Autópályán csendes és nem zavarja az utazást, határozottan ajánlom! "- sadeq

• "A gumi a hóban és latyakban is nagyszerűen viselkedik, kényelmesen elnyomja az egyenlőtlenségeket. Az egyik legjobb téli gumiabroncs, amelyet az elmúlt években kipróbáltam." - Maciek

• "Nagyon jó gumiabroncsok: az autó stabil és nagyon jól tartja az utat, pozitív a véleményem és nem csalódtam." - Marcin

Pirelli Snowcontrol Series III 195/65 R15 méretben

Dunlop SP Winter Sport 4D (5.35)

A következő helyen a Dunlop SP Winter Sport 4D gumiabroncs áll, amelyet ügyfeleink szenzációsnak tituláltak. Jól viselkednek hóban, valamint olvadáskor is, amikor latyakosak az utak. A futófelületet úgy tervezték meg, hogy az maximalizálja a tapadást és megakadályozza az aquaplaningot.

dunlop-sp-winter-sport-4d

Dunlop SP Winter Sport 4D

A gumiabroncs tulajdonosainak tapasztalatai azt mutatják, hogy a Dunlop márka esetében a legmagasabb minőség a legjobb teljesítménnyel jár karöltve.

• "Azt ajánlom, hogy ezeket a gumikat olyanok vásárolják meg, akik szeretnek őrültködni az utakon. A Dunlop egy nagyszerű márka, amelyért érdemes néhány extra forintot kifizetni, a vezetés bizalmáért és a csodálatos tapadásért cserébe." - Marcin

• "A Dunlop SP Winter Sport 4D gumi tökéletes a téli városi körülményekhez, autópályás vezetéshez, valamint a korán reggel még havas és jeges hegyi utakhoz is. Még agresszív vezetés esetén is tapad. Megbízhatóan és változatlanul viselkedik, még éles kanyaroknál és nagyobb sebességnél is, hegynek fölfelé. Az aquaplaning kifejezés értelmét veszti ennél az abroncsnál, remek a víz és latyak elvezetése. A gumi megbízható, ajánlom! . Łukasz S.

Dunlop SP Winter Sport 4D 195/65 R15 méretben

Pirelli Cinturato Winter (5,25)

A Pirelli Cinturato Winter egy másik olasz modell a rangsorban. A gyártó nagy tapasztalata az alkalmazott megoldásokban is megmutatkozik, amelyek növelik a jármű feletti kontrollt és csökkentik a gördülési ellenállást.

Az alacsony hőmérsékletnek ellenálló gumikeverék használata rövidebb féktávolságot eredményez. A biztonságnövelő válaszhoz szükséges extra idő mellett ezek a gumiabroncsok akusztikus kényelmet is biztosítanak.

Íme néhány vélemény:

• "Szuper az őszi esőzéskor, tökéletes vizes és latyakos úton, a város hófödte útjain, kavicsos utakon, meredek emelkedőkön és lejtőkön (hegyi utakon). Száraz utakon is jó. - Kailoren

 • "A Pirelli Cinturato gumiabroncsok száraz és nedves, valamint hófödte felületeken is nagy tapadást mutatnak, majdnem 10 000 km után sem kopott a futófelület, így a másik kocsira is ezt fogom megvenni. Ajánlom.” -Sylweriusz

• "Abszolút szenzációs: hosszú ideje nem volt ilyen jó téli gumim, nagyon keményen kell próbálkozni, hogy elveszítsük a tapadást, kivéve tömör jégen. Az eddigi legjobb gumijaim. Határozottan ajánlom. "- Tommy

Pirelli Cinturato Winter 195/65 R15 méretben

Hogyan válassza ki télre a legjobb gumit?

Annak érdekében, hogy a legjobb döntést tudja meghozni, három egyszerű lépést kell betartania:

1. Ismerkedjen meg azon vezetők véleményével, akiknek már megvolt a lehetősége arra, hogy teszteljék a kiválasztott gumiabroncsokat! Ez a cikk segít Önnek.

2. Ellenőrizze, hogy tesztelték-e az adott gumiabroncsot az autós szervezetek!

3. Ügyeljen a címkén lévő információkra! Ezek a következő paraméterekre vonatkoznak: nedves fékezés, üzemanyag-fogyasztás és zajkibocsátás. Ezen adatok megtalálhatók portálunkon is.

Ha még mindig nem tud dönteni, bízzon szakembereinkben!

Ha még mindig nem tud dönteni, bízzon szakembereinkben!