A négy évszakos gumik egyre népszerűbbek, különösen a rövid távolságokat vezető, városi sofőrök körében. A dinamikus vezetéshez és a hosszabb utakhoz viszont a szezonális gumiabroncs a jobb választás. A nyugodt vezetési stílus során azonban egyértelműen kijön a négy évszakos gumik előnye – nincs szükség új gumiabroncs vásárlására szezononként, amivel nem csak pénzt spórolunk, hanem időt is, valamint helyet a garázsban.

A négy évszakos gumik univerzális jellegüknek köszönhetően egyenletes teljesítményt biztosítanak mind a nyári, mind a téli időszakban. Ez azonban nem egyszerű feladat a gumiabroncs-gyártók számára. Az egyre modernebb technológiáknak köszönhetően azonban sikerül egyre közelebb kerülni a tökéletes megoldáshoz, ami egy olyan gumiabroncs, amely mindig biztonságot garantál.

A négy évszakos gumiabroncsok iránti érdeklődés növekedésének köszönhetően azok egyre gyakrabban kerülnek az autós magazinok és szervezetek figyelmének központjába. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a szakértői tesztek eredményeit ügyfeleink véleményével. Mindkettő egyformán fontos információforrás.

Ha te is rövid távolságokat teszel meg és úgy döntöttél, hogy a négy évszakos gumi a tökéletes megoldás számodra, akkor feltétlenül ásd bele magad az idei rangsorba, ami egyszerűbbé teszi a választást.

A-negy-evszakos-gumik-2018

A négy évszakos gumik tökéletesek a városi utakhoz és rövid távolságokra.

A Goodyear Vector 4Season Gen-2 és a Continental AllSeasonContact – a Gute Fahrt teszt győztesei

A német Gute Fahrt magazin 9 nyári gumi és 3 négy évszakos gumi viselkedését vizsgálta a népszerű 205/55 R16 méretben. 7 versenyben is megmérkőztek a száraz és nedves úton való teljesítményükkel kapcsolatosan. Érdemes megjegyezni, hogy a négy évszakos gumikat nem tesztelték havon és jégen, csak a változó nyári körülmények között. A tesztautók a VW Golf, a Seat Leon és a Skoda Octavia voltak.

A négy évszakos abroncsok közül a Goodyear Vector 4Season Gen-2 és a Continental AllSeasonContact nagyon magas minősítést kapott. A száraz úton való kiváló kezelhetőségnek, a nedves úton való jó tapadásnak  és a minimális aquaplaningnak köszönhetően ezek a gumiabroncsok nagyon jó kompromisszumot  jelentenek. Érdemes is megvizsgálnunk őket kicsit közelebbről!

1. Goodyear Vector 4Season Gen-2 – jó pontszám (gut)

goodyear-vector-4seasons-g2-2018

A Goodyear Vector 4Seasons G2

A Goodyear Vector 4Seasons G2 a díjnyertes és nagyra becsült Goodyear Vector 4Seasons utódja. Elődjéhez képest a Goodyear Vector 4Seasons G2 még jobb teljesítményt mutatott, sokkal tartósabb és ráadásul kényelmesebb utazást nyújt.

Goodyear Vector 4Season G2

 2. Continental AllSeasonContact – jó pontszám (gut)

continental-allseasoncontact-2018

Continental AllSeasonContact

A Continental AllSeasonContact a kifogástalan minőségéről híres német gyártó négy évszakos ajánlata. A gumiabroncs M + S jelzéssel és az alpesi szimbólummal rendelkezik, amely igazolja a hóban és a hidegben való hatékonyságát. A modellt rugalmasság és alacsony gördülési ellenállás jellemzi, télen-nyáron.

Continental AllSeasonContact

Gumiabroncs-teszt 1. helyezés 3. helyezés
Gute Fahrt 

nyári gumi és négy évszakos gumi teszt, 2018
  • Goodyear Vector 4Seasons G2 (gut)

  • Continental AllSeasonContact (gut)
Fulda MultiControl 
(befriedigend)
 

A tesztelt modellek közül a harmadik – a Fulda MultiControl – "kielégítő" minősítést kapott, amivel nem különbözik sok más középosztályú gumiabroncstól.

Michelin CrossClimate – az Auto Zeitung Test győztese (a Goodyear Vector 4Seasons G2-vel együtt)

Az Auto Zeitung is nyárigumikat tesztelt (6 modellt) négy évszakos gumikkal együtt( 3 modell), ezúttal 225/45 R17 méretben, Seat Leon Sc 1.4 TSI ACT-re szerelve. Az előző teszthez hasonlóan a nedves és száraz utakon való magatartásukat vizsgálták.

A két győztes a Michelin CrossClimate és a Goodyear Vector 4Seasons G2 lett. Mivel a Goodyear négy évszakos modellje már megnyerte az egyik tesztet, így a leírása megtalálható fentebb, most a híres Michelin CrossClimate modellt fogjuk közelebbről megnézni.

Ha valaha már gondolkodtál négy évszakos gumiabroncs vásárlásán, akkor biztos, hogy hallottál már a Michelin CrossClimate-ről. Ez ugyanis az első nyári gumiabroncs, amit télen is lehet használni, és több mint 3 évig dolgoztak rajta a Michelin szakemberei. Ezidő alatt mintegy 1000 tesztet végeztek rajta, 7  európai országban.

michelin-crossclimate-13989-2018

Michelin CrossClimate

A modell tehát rendszeresen tesztelésre került, jó kontrollt biztosít az autó felett és kiváló tapadást nyújt, útviszonyoktól függetlenül. A gumikeverék és az innovatív futófelület ötvözete kiváló tulajdonságokat garantál a felhevült vagy nedves felületen, a 3PMSF jelölés pedig arról tájékoztat, hogy a modell  a téli gumiabroncs-követelményeknek is megfelel.

Michelin CrossClimate

Gumiabroncs-teszt 1. helyezés 3rd Place
Az Auto Zeitung

2018-as nyári és négy évszakos gumi tesztje


 
• Michelin CrossClimate (tesztgyőztes)

• Goodyear Vector4Seasons G2
(tesztgyőztes)
• ContinentalAllSeasonContact
(erősen ajánlott)

Az idei rangsorban a  Continental AllSeasonContact  a 3. helyezést érte el, de az „erősen ajánlott” értékelés jól bizonyítja, hogy érdemes odafigyelni erre a modellre is.

Nézzük meg, hogy melyik négy évszakos modelleket ajánlják az Oponeo ügyfelei!

Nokian WeatherProof – Az Oponeo ügyfeleinek a választása (5.4-es értékelés)

Az oldalunkon vásároló vezetők véleménye szerint a Nokian WeatherProof  a legjobb négy évszakos gumi.

nokian-weatherproof-13905

Nokian WeatherProof

A megbízható, téli gumiabroncsokra szakosodott finn gyártó egy olyan "időjárásálló" modellt tervezett, amelynek lenyűgöző a sokoldalúsága. Dinamikusan alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz.

Ügyfeleink a gumiabroncsot megbízhatóságát és vezetési biztonságát dicsérik. Egy elégedett ügyfél véleménye:

"10 éve négy évszakos gumit használok. Korábban más márkák modelljeit használtam, amiket sajnos nem tudok maximális pontszámmal értékelni. A Nokian gumi a valaha használt legjobb gumiabroncsom. Minden felületen jól viselkedik! Megfelelő vezetéstechnikával a legjobbat lehet kihozni belőle! "- Marek Marwicz (6.0 pont)

Nokian WeatherProof

Az alábbi táblázatban az Oponeo-ügyfelek 4 kedvenc négy évszakos modellje található:

Gumiabroncs Modell Értékelés Ajánlat
1. Nokian WeatherProof 5.4 (lásd az értékelést) Lásd az ajánlatot
2. Uniroyal AllSeasonExpert 5.05  (lásd az értékelést) Lásd az ajánlatot
3.Goodyear Vector4Seasons 5.05  (lásd az értékelést) Lásd az ajánlatot
4. Vredestein Quatrac 3 5.05  (lásd az értékelést) Lásd az ajánlatot

* A több, mint 100 értékeléssel rendelkező modellekből állítottuk össze a táblázatot (mint 2018 májusában). A gumiabroncsokat egy 1 – 6-ig tartó skálán helyeztük el, ahol a 6-os a legmagasabb pontszám.

Reméljük, rangsorunk hasznos volt, és örömteli lesz a négy évszakos gumiabroncs kiválasztása.

Jó utat!