A német GTÜ „Műszaki Felügyeleti Társaság”  14 ázsiai gumiabroncs tesztelése mellett döntött, beleértve a prémium és az economy modelleket egyaránt. Vajon hogyan hasonlították össze ezeket, valamint mik a legkedvezőbb lehetőségek az Ön számára? Lássuk!

summer-tyres-test-2016

A tesztekhez használt BMW járművek

A csoport legjobb nyári gumiabroncsai

Az abszolút győztes a Continental ContiSportContact 5. Mivel ez a modell érte el a legjobb eredményt, érdemes kicsit részletesebben bemutatnunk. Asszimetrikus futófelületi mintázatával a gumiabroncsot egyértelműen az erősebb személygépkocsikhoz, valamint SUV járművekhez tervezték. Kitűnő mutatókkal rendelkezik minden helyzetben, száraz úton, nedves felületeken és dinamikus manőverek végrehajtása során egyaránt.

Nem az első alkalom, hogy a Continental ContiSportContact 5 magas értékelést kapott. Ugyanezt a gumiabroncsot – szintén a 225/45 R17 méretben – egy évvel ezelőtt az Auto Express magazin is tesztelte, ahol szintén első helyezést ért el. A modell tesztelése során a szakértők megállapították, hogy az magas fékteljesítménnyel, valamint remek nedves tapadással és vízkiszorító képességgel rendelkezik. A folyamat során az egyetlen gyenge pont a magas gördülési ellenállás miatt jegyezhető fel. Bár különös gondot fordítottak erre a tervezés során, érdemes megjegyezni, hogy a sportos jellemzőkkel rendelkező gumiabroncsok sohasem kifejezetten gazdaságosak.

A Continental ContiSportContact 5 korábban is ért már el legjobb helyezést az Auto Motor und Sport,az Auto Zeitung, az Autobild és az Autoreview folyóiratokban – az utolsó a Pirelli együttműködésével készült. Szintén tesztgyőztes volt az ADAC, valamint az ACE/GTÜ tesztjein.

Ügyfeleink szintén örömmel nyilvánítottak véleményt a gumiabronccsal kapcsolatban. Rengeteg pozítív értékelést kapott: 2016. február 29-én a teljes pontszám 4.3 volt, az 5-ből.

Egyéb gumiabroncs ajánlatok

Az elsőtől a 7. helyezést elért modellekig egy kalap alá vehetjük a gumiabroncsokat a tesztgyőztes abronccsal, ezek szintén ajánlottnak tekinthetőek.

A második helyezést a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 érte el. Annak ellenére, hogy amolyan újdonságnak számít az idén, elődje sikereire építkezik, amely továbbra is sorra nyeri a díjakat.

A Dunlop SportMaxx RT2 és a Pirelli P Zero fej fej mellett haladva szerezte meg a harmadik helyezést. Ezt követi a Falken FK510, a Nokian zLine, majd a Bridgestone Turanza T001. Ezek közül mindegyik gumiabroncs kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, minden vezető számára ajánlottak.

Zárójelben megjegyzendő, hogy a 8. helyezett Michelin Primacy 3 teljes mértékben lepipálta a versenytársakat a száraz úton való teljesítményben (beleértve az első hét helyezettet is). Azonban sokkal nehezebben boldogult el a nedves útfelületekkel, ezért nem szerzett magasabb helyezést. Ez tökéletesen példázza, hogy a gumiabroncsgyártás a különböző eszmények közötti egyensúlykeresés, így a legjobb tervezések során is kompromisszumokra van szükség.

Teszteredmények

A teszt eredményei sorrendben:

 

GumiabroncsmodellAjánlat
1. Continental ContiSportContact 5Ajánlat megtekintése
2. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3Ajánlat megtekintése
3. Dunlop Sport Maxx RT2Ajánlat megtekintése
4. Pirelli P ZeroAjánlat megtekintése
5. Falken Azenis FK510A modell nem elérhető
6. Nokian zLineAjánlat megtekintése
7. Bridgestone Turanza T001Ajánlat megtekintése
8. Michelin Primacy 3Ajánlat megtekintése
9. Hankook Ventus S1 evo2Ajánlat megtekintése
10. Toyo Proxes T1 Sport+Ajánlat megtekintése
11. Yokohama Advan SportAjánlat megtekintése
12. GT RadialA modell nem elérhető
13. Linglong Green-MaxAjánlat megtekintése
14. Westlake Sport SA-37A modell nem elérhető
summertyrestest-2016-01

A jó nyári abroncsnak biztonságosnak kell lennie száraz és nedves útfelületen egyaránt (Forrás: Kröner/GTÜ).

Hogyan tesztelték a gumiabroncsokat?

A GTŰ elsődlegesen a biztonsággal kapcsolatos teljesítményre összpontosít, mind a száraz, mind pedig a nedves útfelületeken. A szervezet emellett még az abroncsok gördülési ellenállását és vezetési komfortját is értékeli, bár ezek kisebb részét képezik a teljes pontszámnak.

Érdekesség, hogy a tesztelt gumiabroncsokat a piacon véletlenszerűen vásárolt ugyanazon modellekkel is összehasonlítják, hogy a vizsgált abroncsok biztosan azokat a szabványtulajdonságokat tükrözzék, amelyeket a piacon megvásárolható modellek mutatnak.

Hogyan válasszunk nyári gumit?

Sok vezető számára a megfelelő gumiabroncs kiválasztása fáradságos munka. Szerencsére azonban vannak olyan információforrások, amelyek megkönnyítik ezt a folyamatot. A teszteken kívül segíthet például az itt tárgyalt nyári gumiabroncs 225/45 R17 összehasonlítás, ahol vezetői véleményeket és gumiaboncs címkéket is találhat.

Az EU gumiabroncscímke segítségével gyors és egyszerű összehasonlításokat végezhetünk olyan információk alapján, mint a féktávolság nedves útfelületen, gördülési ellenállás és felületi zajszint.

Nagyszerű információforrásként tekinthetünk a felhasználói véleményekre és ismertetőkre. Jelenleg több, mint 100.000 vélemény található meg oldalunkon, így könnyedén megtalálhatja a választ felmerülő kérdéseire.

Ha nincs ideje átnézni mindezen forrásokat, vagy további szakértői véleményre van szüksége, akkor hívja a +3614453781 -as telefonszámot és beszéljen szakembereinkkel! Segítünk megtalálni az Önnek legmegfelelőbb gumiabroncsmodellt!
Több nyárigumiabroncs-teszt mutatása